Tgrt Haber
09 Kasım 2018 09:10

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2018 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (9 Kasım 2018 dolar - euro fiyatları)
dolar,dolar ne kadar,dolar ne kadar oldu,dolar 9 kasım

ABD'de yaşanan seçimin etkisinin devam ettiği döviz piyasalarında dolar kuru hareketli seyrine devam ediyor.

Dün gece Fed kararlarının açıklanması sonrasında bankalararası piyasalarda dolar 5,46 civarında işlem görüyor. Hafta başında 5,30 seviyesiyle 3 ayın en düşüğünü gören kurda ardından yukarı yönlü seyir görüldü.

Euro/TL ise 6,20 seviyesinde hareket ediyor. 

Faizleri değiştirmeyen Fed, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu belirtti.

Dolar/TL son işlem gününde yükselişte

Türkiye'nin İran ambargosundan muaf tutulacağı haberiyle bu hafta 3 ayın en düşük seviyesi olan 5.30'a kadar gerileyen Dolar/TL  bu seviyelerde kalıcı olamadı. 

Düne 5.37'den başlayan kur öğle saatlerinde %1.5'ten fazla artışla 5.45'lere yükselmişti. 

ABD Merkez Bankası dünkü toplantısında faiz oranlarını beklendiği gibi değiştirmeyerek %2 - 2.25 aralığında tuttu. Fed kararı sonrası 5.45 seviyelerinde seyrini sürdüren dolar/TL yeni güne de artışla başladı. Kur 5.46, Euro/TL  6.24'ten işlem görüyor. 

Bugün yurt içinde kritik bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de üretici fiyatları verisi takip edilecek. 

Dolar “Fed” sonrası 1 haftanın yükseğine tırmandı

Dolar, Fed'in faizleri sabit tutarken sıkılaştırmacı duruşunu teyit ederek Aralık ayında gidilebilecek bir faiz artırımı için zemin hazırlamasıyla euro ve sterlin karşısında yükseldi.

Döviz piyasasında yatırımcıların dikkati tekrar ABD ile faizlerin aşırı düşük seviyelerde kaldığı Japonya gibi diğer büyük ekonomiler arasındaki para politikası ayrışmasına döndü. Yen, dolar karşısında beş haftanın düşüğüne yakın seyretti.

Doların altı önemli piyasa parası karşısındaki değerini takip eden Dolar Endeksi (DXY), Cuma günkü işlemlerde 96.75 puan ile bir haftanın en yüksek seviyesine geldi.

NAB döviz stratejisi birim yöneticisi Ray Attrill, “Fed Aralık'ta faiz artırımına hazırlanıyor gibi görünüyor. Hisse senedi piyasasında Ekim ayındaki düzeltmeden büyük ölçüde etkilenmediler.” dedi. Attrill, güçlü doları son birkaç seansta zayıf euro ve huzursuz bir sterlinin takip ettiğini ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...