Tgrt Haber
14 Şubat 2017 13:18

Dolar ne kadar oldu, kaç TL düşüyor mu? Dolar güncel durumu | 14.02.2017

Dolar/TL şu dakikalarda 3.64 seviyesinden işlem görüyor. Dolar güncel durumu, kaç TL oldu yatırımcısı tarafından merak ediliyor İşte son güncel fiyatlar...

Dolar ne kadar oldu, kaç TL düşüyor mu? Dolar güncel durumu | 14.02.2017
dolar, dolar fiyatı, dolar kaç tl, dolar güncel durumu, dolar ne kadar oldu,

Güne düşüşle başlayan ve 3.6471'e kadar gerileyen dolar/TL, son bir ayın en düşük seviyelerinde seyrediyor. Kur şu dakikalarda 3.64 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 3.87'den işlemde. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3.6790 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9080 lira olmuştu.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın bugün ve yarın yapacağı sunum ve sorulara vereceği cevapların piyasaların önemli gündem maddesi olarak öne çıktığını belirterek, Yellen'ın vereceği mesajların, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) mart ayı toplantısı öncesinde faiz artışı beklentileri üzerinde belirleyici olabileceği ifade etti.

Bugün, yurt içinde cari işlemler açığı, yurt dışında ise Almanya ve Euro Bölgesi büyüme verileri ile Fed üyelerinin konuşmalarının piyasaların yönü  üzerinde etkili olacağını kaydeden analistler, dolar/TL de 3.70 seviyesinin direnç, 3.65 ve 3.61 seviyelerinin destek konumuna geldiğini söyledi.

AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete göre, ekonomistlerin cari işlemler açığı beklentisi, 2016'nın aralık ayı için 4.3 milyar dolar, 2016  yılının tamamı için de 33.1 milyar dolar oldu.

Dolar ne kadar oldu, kaç TL düşüyor mu? Dolar güncel durumu | 14.02.2017

GÖZLER YELLEN'DA

Piyasalar bugün Fed Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'de yapacağı sunumu takip edecek. Yellen'ın faiz artış sürecine ilişkin mesajları kur üzerinde etkili olabilir. Fed'in mart ayında bir faiz artışına gitmesine çok fazla ihtimal verilmiyor.
Merkez Bankası'nın likidite adımlarının ardından bankanın uyguladığı son faizi gösteren ortalama fonlama maliyeti yüzde 10,37 ile 2012 yılının mayıs sonundan bu yana en yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...