Tgrt Haber
12 Aralık 2016 18:35

Dolar ve Euro fiyatları ne kadar oldu 12 Aralık 2016 Dolar kuru

Dolar ne kadar oldu? ile ilgili ulaşmak istediğiniz bilgiler burada... Yeni haftaya 3.5031 lira ile başlayan dolar, 3.55’i zorlasa da 18.00 itibariyle 3,4876 liradan işlem gördü. İşte dolarla ilgili detaylar...

Dolar ve Euro fiyatları ne kadar oldu 12 Aralık 2016 Dolar kuru
dolar fiyatları, dolar euro rakamları, dolar, euro, fiyatlar,

Gün içerisinde küresel piyasa hareketlerine göre değişim gösteren dolar, 18:00 itibariyle 3,4879 seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Günlük dolar ve euro bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz... İşte dolar ve euro ile ilgili bilgiler...

16:25 Yükselen petrol OPEC'i ilk kez endişelendirdi

Petrol günlük bazda yüzde 4'ü aşan kazançlarını korurken ilk kez daha fazla yükselişin arz-talep dengesine zarar verebileceği endişesi paylaşıldı.

Brent petrol bugün 57 doları aşarken Nijerya Petrol Bakanı Emmanuel Kachikwu, 60 doların OPEC açısından kayaç gazı üreticilerini devreye girmemesi için ideal fiyat olacağını söyledi.

Enerji analistleri, kesinti anlaşması gerçekleşmesi halinde yükselecek fiyatın ağırlıkla ABD'li kayaç gazı üreticilerinin maliyetlerini dengeleyerek yeniden petrol üretmeye başlayabileceklerinden endişe ediyorlardı.

16:13 Dolar 3,52'nin altında

Son kotasyonlarda Dolar/TL 3,5160'da. Euro/TL 3,7280'de ve BIST100 yüzde 0,52 değer kaybediyor.

TL'nin Dolar karşısında değer kaybı büyüme ve cari açık verileri ardından hızlanmıştı.

Verileri değerlendiren HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy, "Normal zamanların aksine, ekonomik aktivite daralırken cari açık artıyor" ifadesini kullandı.

Aksoy, "Türkiye’yi ziyaret eden Rusya Federasyonu vatandaşlarının sayısında iyileşme olabilecek olmasına rağmen hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen saldırılar net turizm gelirlerinde düşüşün devam edebileceğine işaret ediyor. Turizm gelirlerindeki düşüş, ekonomi daralırken cari açığın düşmesini engelleyen ana unsur durumunda. Bugün itibariyle 57 dolara yaklaşan Brent petrolü fiyatının görece yüksek seyredebilecek olması ekonomi daralırken cari açıkta önemli bir düşüş görülmeyebileceğine işaret ediyor. Ocak ayına kadar enerji ve altın dışı cari açıkta genişlemenin devam etmesini öngörüyoruz. Diğer yandan, cari açıktaki genişlemenin petrol fiyatlarında desteğin sonlarına yaklaşılması nedeniyle Ocak sonrasında devam edebileceğini tahmin ediyoruz." diyor.

14:39 Tahvil piyasalarında tansiyon yükseliyor

ABD'de ise 10 yıl vadei hazine tahvillerinin faizi, Ekim 2014'ten bu yana ilk kez yüzde 2.5 seviyesinin üzerine tırmandı.

Reflasyon temasını destekleyen petrol rallisinin bugün Temmuz 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyesine yükselmesi hazine tahvillerindeki satışı hızlandırdı.

Global piyasa fiyatlamalarında, Draghi yönetimindeki ECB'nin Perşembe günü parasal genişlemeyi Aralık 2017'ye kadar uzatırken tahvil alımlarında mevduat faizi sınırını kaldırmasının (yüzde -0,40) etkileri de yansıyor. Japonya 10 yıllık tahvil faizi yüzde 0'ın üzerine yükselirken Alman 10 yıllık tahviller de ECB kararından bu yana satışta. Getiri yüzde 0,42'yi gördü.

14:37 Hazine tahvil ihalesinde faiz 2009 zirvesinde

13:00 ING: Dolar bu hafta 3,60'ı görebilir

ING Bank analistleri "Lira, bu hafta çifte saldırı ile veri ardından dolar karşısında 3,60 seviyesini test edebilir" dedi. Reuters haberine göre ING analistleri müşterilerine gönderdikleri notta, "İç siyasi belirsizlik ve piyasa katılımcılarının geçen hafta hükümetin açıkladığı yeni önlemlerden etkilenmemesi ile merkez bankası faiz artırımları için çok yüksek eşik Lira için yeni zorluklar" ifadesine yer verdi.

12:26 Dolarda daralma satışı duruldu

Öğle saatleri itibariyle Dolar/TL 3,53'ün altındaki seyrini koruyor. 3,5240'daki Dolar/TL'yi 3,7330'da Euro/TL fiyatlaması izliyor. Sterlin/TL 4,4350'de.

11:37 Dolar yeniden 3,53'ün altında

Olumsuz büyüme verileri ardından yaşanan satış dalgasında 3,5487'ye kadar yükselen Dolar/TL, şu sırada 3,5255'ten işlem görüyor. Euro/TL de 3,7501'i gördükten sonra 3,7296'da.

BIST ie 75 bin seviyesinin hemen üzerinde.

10:56 Rabobank/Matys: TL'de ciddi bir zayıflama öngörmüyorum

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys, Türkiye büyüme verisini ve TL'deki beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı.

Yılın 3. çeyreğinde ekonomide yaşanan daralmanın temel sebeplerinin darbe girişimi ve turizmdeki gerileme olduğunu belirten Matys, "Ekonomiyi olumsuz etkileyen diğer bir etken de politikadaki belirsizlik. 3. çeyrekte GSYH'de sert daralma gördük. 4. çeyrekte de ekonomide zayıflama devam edebilir" diye konuştu.

2017'de hükümetin özellikle iş ortamını iyileştirmesinin önemli olacağını ve hükümetin yapısal reformları yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Matys özellikle TL'nin istikrara kavuşturulması ve hanehalkı güveninin artırılması gerektiğine dikkat çekti.

TL beklentilerini de anlatan Matys, "Türk Lirası'nda zayıflama devam edecek olsa da ciddi bir zayıflama öngörmüyorum. TCMB para politikasını daha da sıkılaştırarak piyasada spekülasyonun önüne geçebilir" dedi.

Fed'in bu haftaki mesajının da önemli olacağını belirten Matys, "Fed'in 25 baz puanlık artış yapması bekleniyor, buradan verilecek mesaj da TL için önemli olacak. Hızlı skılaşma mesajı TL'ye bir miktar daha zorluk teşkil edebilir. TL'de zayıflama biraz daha devam edebilir ama MB sıkılaştırma yaparsa sert bir düşüş de beklemiyorum" yorumunu yaptı.

10:35 Oanda'dan risk vurgusu

Oanda kıdemli traderı Stephen Innes, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, "Türk Lirası riske duyarlı bir para birimi ve siyasi riskler hızlanacak" dedi ve ekledi:

"Gelişen piyasasalar kısa vadede, ABD faizinin yönü konusunda görüşümüzün güçlenmesi ile birlikte sıkıntı çekmeye devam edecek"

10:27 Dolar 3,54'ü aştı

Dolar/TL 3,5464'ü gördü.

Sabah saatlerinde 3,70'in altına gerileyen Euro/TL ise 3,74'ün üzerinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...