Tgrt Haber
20 Şubat 2018 09:57

Dolar ve euro ne kadar kaç TL? | 20 Şubat güncel dolar ve euro fiyatları

Serbest piyasada dolar ve euro ne kadar kaç TL? 20 Şubat Dolar ve euroda son durum ne? Dolar ve euro kaç liradan işlem görüyor? sorularının cevabını haberimizde bulabilirsiniz...

Dolar ve euro ne kadar kaç TL? | 20 Şubat güncel dolar ve euro fiyatları
dolar,,euro,,dolar ne kadar,,dolar kac tl,

Dolar Euro ne kadar oldu kaç TL? İstanbul serbest piyasada dolar 3,7630 liradan, euro 4,6620 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 3,7610 liradan alınan dolar, 3,7630 liradan satılıyor. 4,6600 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 4,6620 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,7580 lira, euronun satış fiyatı ise 4,6510 lira olmuştu.

20.02.2018 tarihli Dolar Kuru Tahmin ve Yorumları

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru USDTRY Paritesi Yorumu

USD/TL’de hikaye aynı

Küresel piyasalarda, Dolar temkinli seyrini koruyor. Dolayısıyla, gelişmekte olan ülke piyasalarında rahat seyirler izleniyor. Veri takvimi açısından bugünde sakiniz. Hazinenin ihaleleri takip edilecek. ABD’de ise açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmuyor. Veri bazlı hareketler izlenmeyebilir.
 
USDTRY Teknik Analiz: USD/TL kurunu bir süre daha 3.73-3.8080 aralığında izlemeye devam ediyoruz. Bu aralık içerisinde dalgalanan kur için bu aralığın alt ve üst sınırını kırması durumunda yeni bir sayfanın açılması beklenebilir.

Destekler: 3.74 / 3.73 / 3.7025

Dirençler: 3.7760 / 3.8080 / 3.8450

Yusuf Kavak, Araştırma Uzmanı – Dolar Kuru Yorumu
Dolar Kurunda Önemli Seviye…

Dün, Yurt İçi tarafta jeopolitik risk unsurları yine ön plandaydı. Suriye tarafından gelen haberlerde Rejim yanlısı güçlerin Afrin’e gireceği belirtilirken, konuyla alâkalı olarak konuşan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye’nin hedefinin terör örgütünü temizlemek olduğuna atıfta bulunarak; Rejim’in bu konudaki girişimlerinin sorun oluşturmayacağını, aksi yönde bir harekette ise Türkiye’nin geri adım atmayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Rusya Lideri Putin ile Suriye’deki son durumu ve iki ülkenin birlikte yapacağı ortak operasyonlara ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası basına yansıyan haberlerde İran’ın da katılımıyla İstanbul’da yapılacak olan toplantının Nisan ayında gerçekleştirileceği ve bunun öncesinde Dış İşleri Bakanları düzeyinde Astana’da bir toplantı yapılacağı belirtildi. Bugün Yurt içi tarafta jeopolitik risk unsurlarının yanı sıra Tüketici Güveni ve Merkezi Hükümet Borç Stoku verileri takip edilecek. ABD tarafında ise tahvil-bono ihaleleri ve başkaca haber akışları (ticaret savaşları, iç siyasi gelişmeler vs..) ön planda olacak.

Kur tarafında teknik olarak baktığımızda; ilk kritik direnç bölgesi olarak bugün de 3.7620’yi takip etmekteyiz. Buranın üzerinde kalıcılıklarda görülebilecek Dolar lehine işlemlerde 3.7690, 3.7725 ve 3.7800 dirençleri izlenebilir. 3.7620 altı kalıcılıkta oluşabilecek satış yönlü işlemlerde ise takip edilebilecek destek noktalarımız 3.7550, 3.7450 ve 3.7360 seviyelerinde bulunmakta. (Işık FX)

Özgecan Özdemir, Araştırma Uzmanı – USDTRY, Dolar Kuru Yorumu
Dün ABD piyasalarının kapalı olmasına rağmen Dolar varlıklarında temkinli duruş sürüyor. Diğer taraftan Suriye tarafında Esad rejimine bağlı güçlerin Afrin’e gireceğine yönelik oluşan haber akışı Türk Lirası üzerinde değer kaybına neden oldu. Gün içi veri akışının sakin olması paritede sınırlı fiyat hareketliliğini desteklerken, fiyatlamaların 3,76 seviyesi üzerinde sürdüğünü görüyoruz. Bugün takip edilecek önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD piyasalarının açılması ile bir miktar hareketlilik artabilir.

USDTRY’nin 3,7430 seviyesi üzerinde seyretmesi geri çekilmeleri sınırlı bırakıyor. Ancak kalıcı toparlanma hareketi için 3,77 direnci üzeri kapanışlar takip ediliyor. (Ahlatcı Yatırım)

20.02.2018 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları ve Tahminleri

Özgecan Özdemir, Araştırma Uzmanı – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu
Alım yönlü pozisyonlarda artış yaşanabilir
 
Güne 4,66 seviyesi üzerinde başlayan EURTRY paritesinin Türk Lirası’nda artan yurtiçi siyasi riskler nedeniyle yükseliş isteğinde olduğunu söyleyebiliriz. Esad rejimine bağlı güçlerin Afrin’e gireceği yönünde oluşan haber akışının bu durumu desteklediğini görüyoruz. Euro Bölgesi’nde ise Cari Hesap verisi beklentilerin altında 29,9 milyar dolar fazla verirken, Eurogroup toplantısında ECB Başkan Yardımcılığı için İspanya ekonomi bakanı Guindos’un destekleneceği açıklandı. Bugün Euro Bölgesi’nde ZEW Endeksi ve Tüketici Güveni verisi takip edilecek.

EURTRY’de 4,6675 seviyesi üzeri atakların başarılı olması durumunda tekrardan alım yönlü pozisyonlarda artış yaşanabilir. Ancak aşağı yönlü potansiyelin devam etmesi halinde ise 4,65 kritik eşik seviyesi olarak göz önünde bulundurulabilir. (Ahlatçı Yatırım)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...