Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2017 12:32

'Domates fiyatları 1-2 haftaya düşmeye başlayacak'

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Tavşan, "1-2 haftaya kadar açık üretime geçilecek. Ürün miktarı artacağı için domates fiyatları da düşmeye başlayacak. Bunda bir suçlu aramaya gerek yok." dedi.

'Domates fiyatları 1-2 haftaya düşmeye başlayacak'
domates fiyatları,

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, AA muhabirine, Rusya pazarının geleceği ve domates fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Domatesteki fiyat artışının mevsim ara geçişindeki arz talep dengesizliğinden kaynaklandığını belirten Tavşan, şunları kaydetti:

"Şimdilerde serada yetiştirilen domatesler satılıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte talebin artması sonucu fiyatlarda artış yaşanıyor. Havalar ısınmaya başladı. 1-2 haftaya kadar açık üretime geçilecek. Ürün miktarı artacağı için domates fiyatları da düşmeye başlayacak. Bunda bir suçlu aramaya gerek yok. Bu ara dönemlerde böyle fiyat artışlarının yaşanmaması için iç piyasa ve dış piyasa taleplerine göre üretim planlaması yapılması gerekiyor. Planlama yapılmadığı için bu dönemde böyle bir tablo ile karşılaşıldı."

"Türkiye alternatif pazarlar bulmalı"
Yüksel Tavşan, Rusya'nın, Türkiye için çok büyük bir pazar olmasının yanı sıra kendi üreticisini korumaya çalıştığını, zaman zaman bazı ürünlerde Türkiye'nin de bunu yaptığını, Türkiye'nin bu konudan yola çıkarak kendi ürünleriyle ilgili alternatif pazarlar bulması gerektiğini söyledi.

Rusya’ya alternatif olarak Türkiye’nin güneyindeki ülkeleri işaret eden Tavşan, Rusya’nın, kurduğu seralar ile ithalatçı bir ülke olmaktan kurtulmaya çalıştığını ve üretim yaptığını söyledi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Tavşan, 18 Eylül-1 Ekim 2017'de gerçekleştirilecek FAV TURKEY Meyve Sebze Fuar ve Zirvesi'nin, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatında sorunlar yaşadığı ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine, ihraç ürünlerin tanıtımına, ihracatçılarla alıcıların görüşmelerine ve ikili ilişkiler kurmalarına öncülük edebileceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...