Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 06:55

Dünya devi Alibaba'ya suçlama

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Alibaba, sahte ve taklit ürün satışına göz yummakla suçlanıyor.

Dünya devi Alibaba'ya suçlama
alibaba, e ticaret,

Gucci, Yves Saint Laurent gibi markaların sahibi Paris merkezli Kering SA, e-ticaret platformunda taklit ürün satışına karşı yeteri kadar önlem almadığı iddiasıyla Alibaba Group Holding’e ABD’de dava açtı. Şirket, Alibaba’nın tüketicilerin ürünlerin sahtelerini bulmalarını kolaylaştıran bir yazılım kullandığını, bu ürünlerin satışını teşvik ederek, bu işten kâr ettiğini ileri sürdü. Kering SA, Alibaba’yı 795 dolarlık Gucci çantaların 2 dolarlık benzerini satmakla itham ediyor. Nisan ayında da yaklaşık bin üyesi bulunan Amerikan Giyim ve Ayakkabı Birliği, Alibaba’yı Taobao internet sitesinde taklit ürünler satılmasına göz yummakla suçlamıştı.

"2 YILDA 160 MİLYON DOLAR HARCADIK"

Alibaba Group Holding ise e-ticaret platformlarında taklit ürünlerle mücadele etmek üzere 2013-2014 yılları arasında 2 bin kişi istihdam ettiğini ve 160 milyon dolar harcadığını belirttti. Kering SA, Haziran 2014’te de aynı iddialarla Alibaba’ya dava açmış ancak, iki şirket taklit ürünlerle birlikte mücadele etmek için anlaşma yapınca, şikâyetini iki hafta sonra geri çekmişti. Jack Ma’nın 1999’da kurduğu Alibaba, geçen yıl 25 milyar dolara halka arz edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...