Tgrt Haber
28 Mart 2014 16:44

Chobani ABD'li yatırım fonu ile masaya oturdu

ABD'li yatırım fonu TPG (Texas Pasific Group) Capital LP yoğurt devinden hisse almak için ön görüşmelere başladı. Söz konusu haber New York Times gazetesinde çıktı.

Chobani ABD'li yatırım fonu ile masaya oturdu

 İsmini vermek istemeyen konuya yakın kaynaklara dayandırılarak verilen haberde, yatırım yapısının henüz netleşmediği, görüşmelerden bir anlaşmanın çıkmama ihtimalinin de olduğuna işaret edildi.  Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu ve ABD'de yoğurt pazarının yüzde 50'sini elinde bulunduran Chobani'nin yatırım fonu Texas Pasific Group ile masada olduğu, görüşmelerin ileri aşamaya geldiği belirtildi. TPG Türkiye'de Mey İçki'yi satın almış daha sonra Diageo'ya 2.1 milyar dolara satmıştı. Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahip olduğu Chobani dünyanın en büyük girişim sermayesi fonlarından Texas Pasific Group (TPG) ile masaya oturdu. Chobani ABD'de hızlı büyüyen yoğurt pazarının en flaş şirketlerinden biri olmuştu. Geçtiğimiz sene satışlarını yüzde 30'dan fazla artıran Chobani 1 milyar dolarlık ciroyu geçmişti. ABD'li Fortune dergisine göre Chobani kuruluşundan bugüne 1 milyar dolara en hızlı ulaşan şirket oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...