Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Mart 2014 17:49

Lufthansa'da grev hazırlığı

Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın, pilotların 2-4 Nisan'da yapacağı grevden dolayı 3800'den fazla uçuşu iptal ettiği bildirildi.

Lufthansa'da grev hazırlığı
almanya, lufthansa, 'Kokpit Birliği', pilotlar, grev, Sektörler haberleri, Sektörler,

Lufthansa şirketinin açıklamasında, pilotların bağlı olduğu ''Kokpit Birliği'' (Vereinigung Cockpit) sendikasının 2-4 Nisan'da grev yapma çağrısı üzerine 3800'den fazla seferin iptal edildiği duyuruldu. Lufthansa'nın grev günlerinde orta ve kısa mesafe seferlerinde sadece 500 uçuş yapacağı belirtilen açıklamada, kargo uçuşlarının büyük bir bölümümün ise şimdiden iptal edildiği kaydedildi. Açıklamada, Lufthansa tarihinin en büyük iş bırakma eylemi olarak nitelendirilen grevden dolayı yolcuların gelişmelerle ilgili internet sayfasından bilgi almaları istendi. Şirket, internet sayfasında iptal edilen uçuşların listesini yayımladı. ''Kokpit Birliği'' sendikası, toplu sözleşme görüşmelerinde maaş artışı ve pilotların emekliliğe geçişiyle ilgili talepler konusunda Lufthansa şirketi ile yakınlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle üyelerine 2 Nisan Çarşamba günü saat 00.00'dan 4 Nisan Cuma günü saat 23.59'a kadar Almanya genelinde iş bırakma çağrısında bulunmuştu. Lufthansa, Lufthansa Kargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan sendika üyelerinin yüzde 99,1'i, 20 Mart'ta yapılan oylamada, taleplerin kabul edilmesi için gerektiğinde grev yapma kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...