Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2014 21:28

Mısır'da kabinenin 25 bakanı belli oldu

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mihlib, 15'i yeni olmak üzere yeni kabinenin 24 bakanını belirledi

Mısır'da kabinenin 25 bakanı belli oldu
Mısır

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Hazım el-Biblavi hükümetinde İskan Bakanı olan İbrahim Mihlib, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde yeni kabinenin 24 bakanını belirledi. Bakanlar Kurulu kaynaklarından alınan bilgiye göre Mihlib, hükümeti kurma çalışmaları kapsamında pazartesi günü istifa eden hükümetin 15 üyesinin görevde kalmasına karar verdi. Mihlib'in, İskan Bakanlığı için BM İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT) Arap Ülkeleri Bölge Ofisi Müdürü Mustafa Medbuli'yle görüştüğü, eski hükümetteki Çevre Bakanı Leyla İskender'e de görevinde kalmasını teklif ettiği belirtildi. Üniversiteler Yüksek Kurulu'nun, Yüksek Öğretim Bakanlığı için teklif götürülen Mısır'daki Alman Üniversitesi kurucusu Eşref Mansur'u uygun görmemesi üzerine Mihlib'in, bakanlığa alternatif bir isim olarak Mansura Üniversitesi Rektörü Seyyid Abdulhalık'le görüştüğü, Kültür Bakanlığı için ise Yazarlar Birliği Genel Başkanı Ahmed Macid ve Sanatçı Muhammed Subhi'yle biraraya geldiği kaydedildi. Mihlib, AA muhabirine, hükümet kurma çalışmalarını henüz bitirmediklerini, görüşmelerin sürdüğünü ancak gün sonunda söz konusu çalışmaları tamamlayabileceklerini ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...