Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2018 12:22

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri? | İşte dünyanın paha biçilemeyen elmasları ve fiyatları

Dünyanın en pahalı elması ne renk, hangisi? Kadınların mücevher tutkusunu şüphesiz herkes bilir. Peki dünyanın en büyük elması hangisi? En pahalı elmas ne kadar? İşte Dünyanın en pahalı 10 elması.

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri? | İşte dünyanın paha biçilemeyen elmasları ve fiyatları
elmaslar,,Dünyanın en pahalı elmasları,,dünyanın paha biçilemeyen elmasları,

10. Moussaieff Kırmızı Pırlanta - 8 Milyon Dolara Kadar 

Kırmızı elmaslar dünyadaki en nadide ve en çok aranan pırlantalardır. Üçgen bir parlak kesim, bazen 5.11 karat ağırlığında, mükemmel bir kesim olarak anılır. 2003 ve 2005 yıllarında Smithsonian Enstitüsü'nün Doğal Tarih Müzesi'nde sergilenmiştir. Moussaieff Red Diamond, dünyanın en inanılmaz sekiz pırlantasının bir parçası olarak sergilenmiştir.

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri

9. Sonsuzluğun Kalbi - 16 milyon dolar

Güney Afrika Premier Elmas Madeni'nde canlı mavi elmas olan “Sonsuzluğun Kalbi” çıkarıldı. Gri veya siyah alt tonları olmaması nedeniyle olağanüstü nadir bir elmas olan bu çarpıcı kalp şekilli taş, orijinal olarak 777 ct pürüzlü bir elmastan kesilmiştir.

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri

8. Mükemmel Pembe - 23,2 milyon dolar

2010 yılında, “Mükemmel Pembe Elmas” ismi bilinmeyen bir teklif verene satıldı. 14.23 ct zümrüt kesim bir elmastır. Bu değerli taşı bu kadar nadir yapan şey hem büyüklüğü hem de pembe yoğunluğu. 

Dünyanın en pahalı elmasları

7. Wittelsbach Elmas – 23,4 milyon dolar

Bu süslü, masmavi mavi, dahili kusursuz elmas, 1600'lü yıllarda Avrupa'ya geldiğinden beri hem İspanyol hem de Alman kraliyetlerine aitti.  Dünyanın en pahalı elmaslarından biri olan “Wittelsbach” 31.06 karat 6,212 gr derin mavi elmas içten ve kusursuz.   Laurence Graff , Wittelsbach Diamond'ı 2008'de 16,4 milyon paund karşılığında satın aldı. 

Dünyanın en pahalı elmasları

6. Winston Mavisi - 23,8 milyon dolar

Başlangıçta Fantezi Canlı Mavi Elmas denilen bu taş, Harry Winston 2014 yılında satın aldıktan sonra “The Winston Blue” olarak yeniden adlandırıldı. 13.22 ct ağırlığında, GIA tarafından derecelendirildiği söylenen türünün en büyük pırlanta. 2014 yılında satıldığı zaman karat başına neredeyse 2 milyon dolardı. Bu da mavi bir elmasın karatına biçilen fiyat olarak yeni bir dünya rekoru.

Dünyanın en pahalı elmasları

5. Pembe Yıldız - 71,2 milyon dolar

1999 yılında Güney Afrika'da mayınlı olan, daha önce Steinmetz Pembesi olarak bilinen “Pembe Yıldız” dünyanın en pahali elmaslarından. Hong Kong'daki Chow Tai Fook Enterprises, Sotheby'nin 2017'deki açık artırmada Pink Star'ı telefonla satın aldı. Dünyanın en pahalı elması, 59.60 ct ağırlığındaki içten kusursuz, oval bir elmas.

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri? | İşte dünyanın paha biçilemeyen elmasları ve fiyatları

4. Yüzüncü Elmas - 100 milyon dolar
Kaba bir elmas olarak, Centenary Diamond 500 cc'de ağırlaştı. Daha sonra 273.85 ct ağırlığında değiştirilmiş bir kalp şekline kesildi. Bu değişim onu dünyanın en ünlü elmasları arasından almadı daha da geliştirdi. 

Dünyanın en pahalı elmasları

3. Umut Elmas - 200 - 250 milyon dolar

Renginden ötürü Mavi Elmas adıyla bilinen bu taşı Avrupa'ya 1642′de Jean Tavernier adında bir gezgin getirmiştir. Elması Hindistan’da bir Buda heykelinin gözünden koparmıştı. Taş, önceki sahiplerinin çoğunun yaşadığı talihsizlik ve trajediden dolayı lanetli olduğu söylentileriyle karşı karşıya.

Dünyanın en pahalı elmasları

2. Cullinan - 2 milyar dolara kadar
Cullinan, inanılmaz bir elmas. 3,106.75 ct ağırlığında bulunan en büyük kaba elmastır. Cullinan, Güney Afrika'da 1905'te keşfedildi, daha sonra Kral Edward VII'ye hediye edildi. Kaba elmas 9 ana taşa kesildi, dünyanın en büyük elması 530.2ct ile Cullinan’dir.

Dünyanın en pahalı elmasları

1.Koh-I-Noor – Paha Biçilemiyor

İngiltere ile Hindistan’ı birbirine düşüren "Işık Dağı" anlamına gelen 105 karatlık elmas. İngiliz Kraliyet Tacı’nı süslüyor. Gizemli bir o kadar da efsanesi olan dünyanın paha biçilemeyen elması, 1300'lü yıllarda Hindistan'da çıkarıldığına inanılıyor. İngiltere'nin Hindistan'dan taşı çaldığı söyleniyor.

Dünyanın en pahalı elmasları hangileri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Barış Can topçu 1 Temmuz 2022 21:44

Elmasın fiyatı ne Kadar bilgi verirmisiniz bana

Sonraki Haber Yükleniyor...