Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2015 04:24

E-vize sahibi 10 milyonuncu yolcuya karşılama töreni

Michael Gerard Johnston ve ailesi, Milas-Bodrum Havalimanında Dışişleri Bakanlığı ve THY yetkililerince karşılandı.

E-vize sahibi 10 milyonuncu yolcuya karşılama töreni
Michael Gerard Johnston, Milas, Bodrum, thy,

E-vize sahibi 10 milyonuncu yolcuya, Milas-Bodrum Havalimanında karşılama töreni düzenlendi.Türkiye'de, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle 2013 yılında uygulamaya başlanan e-vize sisteminin 10 milyonuncu sahibi Birleşik Krallık vatandaşı Michael Gerard Johnston ile ailesi, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'tan havalanan charter uçakla saat 00.55'de Milas-Bodrum Havalimanına geldi. 10 milyonuncu e-vize sahibi Johnston ve ailesi, Dışişleri Bakanlığı, Türk Hava Yolları (THY) ve havalimanı yetkililerince karşılandı.

Dış Hatlar Terminalinde sürpriz karşılamanın bir süre şaşkınlığını yaşayan Johnston ile ailesine, yetkililerce çiçek verildi. Aile üyeleri mutluluklarını birbirlerine sarılarak yaşarken, bazıları ise duygulandı.

Aile, daha sonra yetkililerce THY'ye ait CIP Salonu'na davet edildi. Burada çeşitli ikramlarda bulunulan aileye, dış hatlar gidiş dönüş bileti başta olmak üzere birçok hediye takdim edildi.

Dışişleri Bakanlığı Bilişim Teknolojileri Dairesi Şube Müdürü Ömer Numan Doğrukol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın 17 Nisan 2013'ten bu yana yürüttüğü e-vize sisteminde 10 milyonuncu vizeyi alan Michael Gerard Johnston'u karşıladıklarını söyledi.

İlk 1 milyonuncu vizeyi 330'dan fazla günde verdiklerini anlatan Doğrukol, "Bu projemizin elektronik vize sisteminin yabancı turistler arasında ne kadar hızlı yaygınlaştığını bize göstermektedir. Burada da 15 kişilik çok mutlu bir aile tablosu gördük" dedi.  

Doğrukol, ailenin daha önce Türkiye'ye birçok kez geldiğini belirterek, "Ailenin en büyük bireyinin Türkiye'yi 15 yıldan fazla ziyaret etmişliği var. Buraya gelmekten çok mutlular. Bizde 10 milyonuncu vizenin bir vesile olduğu bu karşılamada THY'nin desteğiyle ailenin iki üyesine Türkiye'ye gidiş dönüş dış hatlar bileti hediye edeceğiz" diye konuştu.

Bu projenin başka ülkeler tarafından da örnek alındığına işaret eden Doğrukol, "Gürcistan geçtiğimiz günlerde benzer bir projeyi hayata geçirdi. Ardından Moldova'nın çalışmaları olduğunu gördük. Uluslararası anlamda tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor ve edecek" ifadelerini kullandı.  

Johnston ise Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlattı.

Kuzey İrlanda'nın bir dönem zor günler geçirdiğine değinen Johnston, "Türkiye'ye gelirken asla bir güvenlik endişesi duymadık. E-vize sistemi ise çok çabuklaştırıcı ve kolaylaştırıcı. Geleceğin teknolojisini yakalamış bir sistem olarak görüyorum" yorumunda bulundu.

Ailenin en büyük ferdi 65 yaşındaki Mary Johnston da Türkiye'ye her geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini vurguladı. 16 yıldır Türkiye'ye geldiğini aktaran Johnston, "Çocuklarımı ve torunlarımı da getiriyorum. Türkiye'ye güvenmesem buraya getirmezdim. Türk kültüründen çok etkileniyoruz ve çok memnun oluyoruz" diye konuştu.

Programın ardından yetkililerle fotoğraf çektiren aile, daha sonra yaklaşık 15 gün sürecek Bodrum tatili için havalimanından ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...