Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2015 17:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

Şırnak'ta 22 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Beytüşşebap bölgesinde düzenlenen operasyonda ölü geçirilen terörist sayısının toplam 22 olduğunu açıkladı.

Şırnak'ta 22 terörist öldürüldü
genelkurmay, öldürülen pkk&tt2;lılar,

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Tunceli Merkez’de icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde; iki adet Yaesu büyük telsiz, bir adet tabanca susturucusu, 25 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet boş Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet el dürbünü, bir adet gece görüş dürbünü, iki adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 300 gram A-4 patlayıcı madde, bir top kablo, bir buçuk metre infilaklı fitil, iki adet elektronik devre kartı, bir adet akım ölçer, sekiz adet elektrikli fünye, bir adet tablet bilgisayar, üç adet hafıza kartı, üç adet taşınabilir bellek, bir adet uyku tulumu, üç adet sırt çantası ve çok sayıda terörist kıyafeti ele geçirildiği bildirildi.
PATLAYICI İMHA EDİLDİ
Şırnak Beytüşşebap’da, icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan iki adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcının imha edildiği kaydedildi.
TERÖRİST TESLİM OLDU
Bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin, Mardin Nusaybin’de, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.
TERÖRİST YAKALANDI
Siirt / Kurtalan’da bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet şarjör, bir adet hücum yeleği ve bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği ile yakalandığı bildirildi.
22 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Beytüşşebap bölgesinde yapılan operasyonda, 26 Eylül 2015 tarihinde ele geçirilen 15 bölücü terör örgütü mensubu teröriste ilave olarak, yedi bölücü terör örgütü mensubu teröristin daha silah, mühimmat ve malzemeleri ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında ele geçirilen toplam terörist sayısının 22 olduğu vurgulandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...