Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2018 20:57

Egeli iş adamlarından 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Egeli iş adamları, Suriye'deki terör hedeflerine yönelik düzenlenen "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

Egeli iş adamlarından 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek
egeli iş adamları,

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütlerine karşı gerçekleştirildiğini anımsatarak, Afrin'deki Mehmetçik'e odaklandıklarını belirtti.

 

Demirtaş, "Ülkemizin bütünlüğüne gelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak mücadelemizi sürdürmeliyiz. Kalbimiz ve dualarımız, Afrin'de terör örgütlerine karşı yürütülen harekatta canlarını ortaya koyan Mehmetçiklerimiz ile birlikte. Zafer bizimle olsun." dedi.

Yorgancılar: Önce vatan
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan kahraman askerlerin muvaffak olmasını temenni etti.

Operasyonun kayıpsız bir şekilde bitmesi dileğinde bulunan Yorgancılar, "Bazı çevrelerin 'ekonomiyi etkiler' diye bir eleştirisi var. Onlara tek cevabımız, önce vatan. Gün birlik beraberlik günüdür." vurgusu yaptı.

Ünlütürk: Barış ve huzurun tesisine katkı sağlayacak
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise Zeytin Dalı Harekatı'na Egeli ihracatçılar olarak tam destek verdiklerini belirtti.

Tüm ihracatçılar olarak Mehmetçik'e muvaffakiyet dileyen Ünlütürk, "Uluslararası hukukun devletimize tanıdığı meşruiyet çerçevesinde gerçekleştirilen bu operasyonun, adının çağrıştırdığı şekilde bölgemizde barış ve huzurun tesisine mutlak katkı sağlayacağına inancımız tamdır." dedi.

Ülken: Allah ordumuzu muzaffer kılsın
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ise sonuna kadar devletin arkasında olduklarını vurguladı.

Harekatın milli bir mesele olduğuna dikkati çeken Ülken, "Ekonomik açıdan değerlendirmek gerekirse, güvenliğin olmadığı bir yerde ekonomiden bahsetmenin bir geçerliliği olmayacaktır. Allah en az kayıpla ordumuzu muzaffer kılsın." temennisini ifade etti.

Ülkü: Başından sonuna kadar meşrudur
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadeleye yönelik meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti.

Ülkü, "Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Rabbim, ordumuzu ve askerlerimizi korusun ve muzaffer eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

İlter: Ulusal güvenlik açısınan gerekli
Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ise Türkiye'nin sınırında bir terör ordusunun yuvalanmasının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

İlter, Türkiye'nin en uzun kara sınırını oluşturan Suriye sınırının terör örgütlerinden temizlenmesinin ulusal güvenlik için gerekli olduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...