Tgrt Haber
19 Mart 2017 07:31

Elektriğe bağımlı yaşayan vatandaşların elektriği kesilemeyecek

EPDK, elektriğe bağımlı yaşayan vatandaşların borçlarından ötürü elektriklerinin kesilmesini engelleyen bir düzenleme yaptı.

Elektriğe bağımlı yaşayan vatandaşların elektriği kesilemeyecek
elektrik, elektrik kesintisi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı olan ve destekleyici belgelere sahip tüketicilerin dağıtım şirketine yazılı başvurusu halinde borcundan dolayı aboneliğin elektriğinin kesilmemesi yönünde düzenleme yaptı. Ayrıca dağıtım şebekesinde planlı ve plansız elektrik kesintileri olması halinde, bu kişilerin doğrudan bilgilendirilmeleri sağlanacak. Düzenleme ile söz konusu aboneliklerin elektrik tüketimi nedeniyle oluşabilecek borçlarından dolayı elektrikleri kesilemeyecek, ödeme güçlüğü çekebilecek abonelikler için talep edilmesi halinde süresi dört ay geçmeyecek şekilde taksitlendirilebilecek.

RAPORLA BAŞVURMAK MÜMKÜN

EPDK, bu durumda olan vatandaşlara haklarını tekrar hatırlattı. Yapılan ilgili düzenlemeye göre, dağıtım şebekesinde planlı elektrik kesintisi olması durumunda, elektrikle çalışan diyaliz destek ünitesi, solunum cihazı ve benzeri mahiyette yaşam destek cihazlarına bağımlı kişiler, önceden kendilerinin belirlediği iletişim aracıyla bilgilendirilecekler. Dağıtım şebekesinde plansız elektrik kesintileri söz konusu olması durumunda ise yine kesintiyle ilgili durum hakkında bu kişilere bilgilendirilme yapılacak. Bu imkândan yararlanmak isteyen kişilerin, dağıtım şirketlerine sağlık raporunu ibraz etmeleri ve bulunduğu ikametgâhın aboneliğini bildirmeleri gerekiyor. Yapılan düzenleme ile dağıtım şirketlerine ilgili tüketicinin sağlık raporunun sona ereceği tarihi önceden hatırlatma mükellefiyeti de getirildi. Ayrıca kişinin raporunu yenilemesi halinde bu haktan yararlanması devam edecek. Ancak raporun 30 gün içerisinde dağıtım şirketine iletilmesi gerekecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...