Tgrt Haber
11 May 2014 09:58

Elektrik aboneliği artık internet ortamında yapılabilecek

EPDK, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapt

Elektrik aboneliği artık internet ortamında yapılabilecek
elektirk aboneliği,müsşteri hizmetleri,internet,ortam,epdk,

EPDK, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Abone olmak isteyen vatandaştan kimlik fotokopisi, ikametgah, tapu ya da kira sözleşmesi fotokopisi gibi belgeler istenmeyecek. Vatandaşlar internet ortamında ya da telefonla beyan esasına dayalı başvuru yapabilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’ni değiştirdi Yeni dönemde elektrik faturaları son ödeme tarihinden en az 10 gün önce adreslere postalanacak.
FATURA TAHSİLATINDA DEĞİŞİKLİK
Fatura tahsilatında da değişikliğe gidildi. Kredi kartıyla da ödenebilecek elektrik faturaları için bankalar ve PTT şubeleri 1 liralık farkı almayacak. Vatandaş isterse taksitle ödeyebilecek ancak ödenmeyen elektrik faturalarını yüzde 17 gecikme zammı bekliyor. Elektrik kesintileri ise abonelere, talep etmeleri halinde kısa mesaj ve e-posta ile bildirilecek.
SAYAÇ DEĞİŞİMİ ÜCRETSİZ HALE GELDİ
Tüm elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezleri 7 gün 24 saat çalışacak. Şirketler, sayaç değişiminde para talep edemeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...