Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 May 2016 17:32

Emeklilere Temmuz'da çifte artış gelebilir

Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0,9 enflasyon farkı alan memur emeklileri, Temmuz ayını bekliyor. Emeklilere yaz ortasında yüzde 5 toplu sözleşme artışıyla birlikte enflasyon farkı da ödenebilir. İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler...

Emeklilere Temmuz'da çifte artış gelebilir
emekli, temmuz,

Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0,9 enflasyon farkı alan memur emeklileri, Temmuz ayını bekliyor. Emeklilere yaz ortasında yüzde 5 toplu sözleşme artışıyla birlikte enflasyon farkı da ödenebilir. Enflasyonun yüzde 6'dan fazla çıkması halinde ek ödeme gerçekleşecek.

Memur emeklilerine enflasyon farkı ödenip ödenmeyeceği Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 4 Temmuz tarihinde açıklayacağı verilere göre şekillenecek. 2016'nın ilk altı ayında enflasyon yüzde 6'yı geçerse aradaki fark maaşlarda kendini gösterecek.

Türkiye'de en düşük memur emeklisi maaşı 1.620 TL. Temmuz ayındaki yüzde 5 artışla rakam 1.701 lira olacak. Memur-Sen verilerine göre memur emeklileri son bir yıldaki üç zamla en az 186 lira daha fazla alacak.

Bağ-Kur'lu olarak çalışan emekliler, yıl içinde kaldırılan yüzde 10'luk Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisiyle ekstra gelir elde etti. Kesintinin maaşlara yansıması yüzde 11.1 oldu.

Türkiye'de 2 milyona yakın memur emeklisi bulunuyor. Toplu sözleşmeyle memurlar için belirlenen zam oranları memur emeklilerini de kapsıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmeyle memurlar Ocak ayında yüzde 6 zam aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...