Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2018 08:28

Emeklinin zam hesabı

Temmuz-Ağustos enflasyonu yüzde 2.86 çıktı. 4 veri daha eklenecek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı belli olacak. Memur emeklilerine de enflasyon farkına kesin gözüyle bakılıyor....

Emeklinin zam hesabı
emekli,enflasyon zammı ne kadar olacak

Yaklaşık 12.3 milyon emeklinin maaşı Ocak'ta zamlanacak. Zam oranlarında enflasyon belirleyici olacak. 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammını, memur emeklilerinin de fark alıp almayacağını gösterecek.

Türkiye İstatistik Kurumu, dün Ağustos ayı enflasyon verisini açıkladı. Ağustos'ta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2.3 arttı. Temmuz- Ağustos enflasyonu böylece yüzde 2.86 çıktı. Buna 4 ayın enflasyon verisi daha eklenecek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı belli olacak. Memurların ve memur emeklilerinin de enflasyon farkı alabilmesi için 2018'in ikinci yarısında enflasyonun yüzde 3.5'i aşması gerekiyor. 2 aylık enflasyonun yüzde 2.86 çıkmasıyla, memurlara ve memur emeklilerine fark çıkacağına kesin gözüyle bakılmaya başlandı..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...