Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2018 13:39

Emekliye ek zam! Emekli maaşlarında ek ödeme tutarları da artıyor

Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 10.65, memur emeklilerine yüzde 11.15 artış göründü. Ayrıca maaşlarla birlikte ek ödeme tutarları da artacak. Peki emekli maaşına gelen ek zam maaşlara ne kadar yansıyacak? Güncel emekli maaşları ne kadar olacak? İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar haberimizde...

Emekliye ek zam! Emekli maaşlarında ek ödeme tutarları da artıyor
emekli,emekli maaşları ne kadar,emekli zammı,emekli ek zam ne kadar

Tüm emekliler Ocak'ta zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam verilecek.

Memur emeklilerine ise yüzde 4 toplu sözleşme artışının yanı sıra 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak

2018 enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 10.65 zam görünürken, memur emeklilerinin artışının da yüzde 7.15 farkla yüzde 11.15'e ulaşması bekleniyor.

Ocak'ta maaşlar artacağı için, emeklilere her ay verilen ek ödeme de zamlanacak.

Halen maaşı bin 106 lira 12 kuruşun altında olanlara net aylıklarının yüzde 5'i, üstünde olanlara ise yüzde 4'ü oranında ek ödeme veriliyor.

Ocak'ta sınır yükselecek. Ek ödemenin tutarı yeni maaşlar üzerinden hesaplanacağı için artacak.

Ayrıca ek ödeme oranlarının artırılması da gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, ek ödeme oranının en az yüzde 8-9'a çıkarılmasını istiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...