Tgrt Haber
23 Ağustos 2018 09:54

Emekliye zam müjdesi

150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine 100 gün içinde seyyanen zam yapılıp, en düşük maaş bin liraya çıkarılacak.

Emekliye zam müjdesi
zam

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi yılda 2 kez enflasyona endeksli zam alıyor. Emekliler son olarak Temmuz'da yüzde 8.65 zam alırken; maaşları iyileştirmeye yönelik çalışmalar da sürdürüyor. Düşük maaşlı emeklilere iyileştirme için seyyanen zam hazırlığı yapılıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 100 günlük programı açıklarken, 150 bin emekliye seyyanen zam yapılacağını duyurdu. Başkan Erdoğan, "Milletimize verdiğimiz bin liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu kapsamda olan 150 bin kişiyle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık, yasal düzenlemeyi bekliyoruz" dedi. Düzenlemenin hayata geçmesiyle en düşük maaş bin liraya çıkacak. 100 günlük süre Kasım ayı içerisinde dolacak.

Kasım ayına kadar seyyanen zam düzenlemesi hayata geçirilecek. Eğer seyyanen zam düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girerse, bu emekliler Ocak'taki rutin artıştan da yararlanacak. Böylece maaşlara 2 kez üst üste artış yapılmış olacak. Merkez Bankası'nın son anketine göre, ekonomistler ikinci yarıda enflasyonun yüzde 6.67 olacağını öngörüyor. Bu tahmin gerçekleşirse, bu emeklilerin önce maaşları bin liraya tamamlanacak, ardından da yüzde 6.67 zam yansıtılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...