Tgrt Haber
13 May 2018 12:05

Emlak komisyonlarına yüzde 4 sınırı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, emlakçılık sektörüne ilişkin yönetmelik taslağına son şeklini verdiklerini belirterek, "Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, satış bedelinin katma değer vergisi hariç yüzde 4'ünden fazla olmayacak." dedi.

Emlak komisyonlarına yüzde 4 sınırı!
emlak,,konut,,haberler,,ev

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik  Taslağı'nın, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere gelecek hafta başında Başbakanlığa  sevk edileceğini söyledi. Taslakta öne çıkan hususlara dikkati çeken Tüfenkci, taşınmaz  ticaretiyle uğraşacaklara, yetki belgesi alma kriteri getirildiğini ve bu  belgenin, il müdürlüklerince verileceğini bildirdi. Tüfenkci, yetki belgesi alınmasının, "ilgili odaya kayıtlı olma, gelir  veya kurumlar vergisi mükellefi olma, 18 yaşını doldurmuş olma, iflas etmemiş  veya iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olma, hırsızlık,  dolandırıcılık ve kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olma" gibi şartlara  bağlandığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...