Tgrt Haber
26 May 2017 17:20

En İyi İşveren ödülleri sahiplerini buldu

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye'nin En İyi İşverenleri araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmada 92 şirket yer aldı. Katılımcıların yüzde 45'ini kadın çalışanlar oluşturdu. Araştırmada toplam 57.000 çalışan temsil edildi. 2017 yılının En İyi İşverenlerinin açıklandığı listede, "20-50 Best Small Workplaces" kategorisinde İndus Eğitim&Yönetim Danışmalık birinci sırada yer aldı. "50-250 çalışan" kategorisinde YGA, "250-500 çalışan" kategorisinde Microsoft ilk sırada yer aldı. "500-2.000 çalışan" kategorisinde Glaxo Smith Kline, "2.000 ve üzeri çalışan" kategorisinde Hilton ipi göğüsledi.

En İyi İşveren ödülleri sahiplerini buldu
en iyi işveren ödülleri,

Great Place to Work® Enstitüsü Türkiye'de beşinci kez düzenlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Listede insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 26 şirket yer aldı. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan Great Place to Work modeline ait boyutların analiz edildiği çalışmada ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verildi. Mükemmel işyeri kültürüne sahip olabilme özelliğine sahip kurumların açıklandığı çalışmada, en yüksek sonuçlar gurur boyutu başlığı altında gerçekleşti. En İyi İşverenler, yapılan işten gurur duyma, şirketten gurur duyma, takım çalışmasından gurur duyma gibi boyutlarda yüksek sonuçlar aldı. Hakkaniyet başlığı altında yer alan tarafsızlık, yöneticilerin adaletli yaklaşımları ve adil ücretlendirme kavramları ise en zayıf noktalar oldu. En İyi İşverenler'in geçen sene yüzde 79 olan Trust Index puanlarını yüzde 82'ye yükseltmiş olmaları kurum kültürüne verilen önemi gözler önüne serdi.
 
Microsoft zirvedeki yerini korudu, iki ödül daha aldı
 
Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2017 araştırmasında, özel ödüllerin yanı sıra sektör ödülleri de sahiplerine takdim edildi. 250-500 kategorisinde birinci sırada yer alan Microsoft, "Yaşam Boyu Öğrenme" özel ödülüyle birlikte "IT'nin En İyi İşvereni" sektör özel ödülünü de almaya hak kazandı.
 
Kâr amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan YGA listeye girdi
 
Hayata geçirdiği liderlik programlarıyla dikkat çeken YGA (Young Guru Academy) kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak 50-250 çalışana sahip şirketler kategorisinde ilk sırada yer aldı.
 
Pharma'nın En İyi İşvereni ödülü AbbVie'nin oldu
 
Sektör ödülleri alanında bu yıl ilk kez verilen "Pharma'nın En İyi İşvereni" ödülüne layık görülen AbbVie, aynı zamanda "Fırsat Eşitliği&Kadınların Desteklenmesi" özel ödülünü almaya hak kazandı. Şirket, kurum kültürünün benimsenmesi konusunda fark oluşturdu.
 
Novartis üç ödül almaya hak kazandı
 
İlaç sektöründen listeye girmeyi başaran Novartis, "İş&Yaşam Dengesi" özel ödülüne layık görüldü. Düzenlediği yarışmalar ve etkinliklerle çalışanlarının motivasyonunu artıran firmaya, "Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik" özel ödülü Danone Türkiye tarafından takdim edildi.
 
3M, hem listeye girdi hem de "Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği" özel ödülünü aldı
 
Üretim ve İmalat sektöründe hizmet veren 3M, en iyi işveren listesine girmenin yanı sıra "Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği" özel ödülünün de sahibi oldu.
 
Glaxo Smith Kline, insan ve kültür odağı ile kategorisinin lideri oldu
 
İlaç sektöründe faaliyet gösteren Glaxo Smith Kline (GSK) çalışanlarının iş yerinde kendilerinden bir parça bulabilmelerini hedefleyen insan ve kültür odaklı programlarıyla değerlendirildi. Firma, listeye kendi kategorisinde birinci sıradan giriş yaptı.
 
Hilton çalışanları şirketlerinden gurur duyuyor
 
2.000 ve üzeri çalışan kategorisinde ilk sıraya yerleşen Hilton, çalışanlarına aile ortamı oluşturarak göstermiş olduğu farklılıkla "Farklı Kuşakların İşbirliği" özel ödülüne de layık görüldü.
 
Mağazacılık sektöründen H&M, çağrı merkezinden Turkcell Global Bilgi ödül aldı
 
2.000 ve üzeri çalışan kategorisinde, mağazacılık sektöründen H&M ve çağrı merkezi sektöründen Turkcell Global Bilgi listeye girmeye hak kazandı. Geçen yıl listede üçüncü sırada yer alan H&M, bu yıl ikinci sıraya yükseldi. Turkcell Global Bilgi üçüncü sıradan listeye dahil oldu.
 
Listeye giren şirketler yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor
 
Yüksek güven kültürü oluşturmanın şirketler açısından stratejik önemde olduğunun altını çizen Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, "Çalışanların güven ve bağlılık duygularının güçlenmesi, şirketlerin piyasadaki zorlu yetenek avı yarışındaki şanslarını büyük ölçüde artıyor. En iyi işveren unvanı alan şirketler, liste dışında kalan şirketlere göre yüzde 30 daha fazla iş başvurusu alıyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
2017 Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesi:
 
20-50 Best Small Workplaces
1. İndus Eğitim & Yönetim Danışmanlık
2. Canpa
3. Udemy
4. Hasbro Oyuncak
 
50-250 çalışan sayısı kategorisi
1. YGA (Young Guru Academy)
2. Gittigidiyor/Ebay
3. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.
4. La Lorraine Bakery Group Türkiye
5. Daiichi Sankyo
6. Johnson Wax
7. Adecco
8. Doğuş Müşteri Sistemleri
9. AGDAŞ Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.
10. Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş.
11. Doğuş Holding
 
250-500 çalışan sayısı kategorisi
1. Microsoft Türkiye
2. AbbVie
3. Novartis
4. Roche
5. Fevzi Gandur Lojistik
 
500-2000 çalışan sayısı kategorisi
1. Glaxo Smith Kline
2. Axa Sigorta A.Ş.
3. 3M
 
2000+ çalışan sayısı kategorisi
1. Hilton
2. H&M Hennes & Mauritz Tekstil Ltd. Şti
3. Turkcell Global Bilgi
 
Özel Ödüller:
Yaşam Boyu Öğrenme-Microsoft Türkiye
İş-Yaşam Dengesi-Novartis
Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği-3M
Fırsat Eşitliği-Kadınların Desteklenmesi-AbbVie
Diversity-Gittigidiyor/Ebay
Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik-Novartis
Farklı Kuşakların İşbirliği-Hilton
 
Sektör Özel Ödülleri:
Pharma'nın En İyi İşvereni-AbbVie
IT'nin En İyi İşvereni-Microsoft Türkiye
 
Great Place to Work Hakkında:
 
Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 56 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel işyerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work'ün güvene dayalı felsefesi dünyanın her yerinde bulunan çalışanların iş-yaşam kalitesini artırmak amacıyla sosyal bir hareket inşa etmek üzerine odaklanmıştır. Kamu ve kâr amacı gütmeyen sektörler de dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle küresel dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work'ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır. Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü'nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa'nın En İyi İşverenleri) ve World's Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune's 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...