Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2015 19:12

Euro bölgesinden Atina'ya para yok

Yunanistan’ın IMF’ye olan ödemeyi yapmayacağını duyurmasının ardından, Euro bölgesinden de Atina’ya borç verilmeyeceği söylendi.

Euro bölgesinden Atina'ya para yok
ab, avrupa birliği, yunanistan,

Reuters’in haberine göre Yunanistan’ın çağrısıyla acil toplanacak olan Euro bölgesi maliye bakanlarının toplantısından Atina’nın kurtarma paketinin uzatılmasına yönelik bir karar çıkmayacak. Konu hakkındaki soruları cevaplayan bir yetkili “hiçbir şekilde” Yunanistan’a para verilmeyeceğini söyledi.

Konu hakkında bilgi sahibi olan bir başka kişi de kurtarma paketinin kalan kısmının Yunanistan’a verilmesi gibi bir seçeneğin olmadığını ifade etti.

Merkel: Referanduma kadar yeni anlaşma konuşmayız
Yunanistan'a en çok borç veren ülke konumundaki Almanya'da Başbakan Angela Merkel, Atina hükümetiyle 5 Temmuz'daki referanduma kadar yeni bir anlaşmayı görüşmeyeceklerini açıkladı.

Merkel "Referandum yapılmadan önce, yeni herhangi bir şeyi konuşmayacağız" dedi ve bunun gün içinde Yunanistan hükümetinden gelen yeni teklifleri de kapsadığını söyledi. Merkel, salı akşamı süresi dolacak olan kurtarma paketi için anlaşmaya varılamaması konusunda da Tsipras hükümetini suçladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...