Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2016 09:08

Euro/dolar dakikalar içinde yüzde 1.6 sıçradı

Euro/dolar paritesi algortimik işlemlerin devreye girmesi ile birlikte çok kısa bir süre içinde yüzde 1.6 sıçradı.

Euro/dolar dakikalar içinde yüzde 1.6 sıçradı
euro,dolar,dolar ne kadar,son dakika dolar haberleri,

Euro dolar karşısında Cuma sabahı Asya sensında, bilgisayar tarafından üretilen emirlerin traderları savunmasız yakalaması ile birlikte yüzde 1.6 kadar yükseldi.
Döviz traderlarına göre, ani hareket euro 1.05 dolar seviyesinin altında başladı ve algoritmik emirler bu seviyenin üzerinde kar topu gibi büyüdü. Hareketin sert olmasına yılın son işlem günündeki düşü işlem hacmi de katkıda bulundu. Dakiklar içinde, Avrupa ortak para birimi 1.0653 dolara kadar sıçradı ve bu durum bazı dealerları pozisyonlarını kapatmak için zarar yazmaya zorladı.

Tokyo'da Australia & New Zealand Bank Group Ltd. Japonya döviz ve emtia satışları müdürü Shigeki Yoshitoshi, "Piyasalar aşırı sığ ve belki de pozisyon dönüşü meydana geldi," dedi ve "Eurodaki çıkışın etkisiyle, dolar-yen de aşağıda seyrediyor, ancak bunun için bir neden yok. Eğer riskten kaçınma durumu varsa, dolar-yen daha da düşer" şeklinde görüş bildirdi.

Euro/dolar dakikalar içinde yüzde 1.6 sıçradı

Paritedeki bu ani hareket, Donald Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından dolarda meydana gelen rallinin biraz abartılı olduğuna ilişkin işaretlerin geldiği bir ortamda gerçekleşti. Zira Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) ve ABD Hazine tahvilleri, Fed'in faiz artırımına gittiği Aralık ayı ortalarından zirve yapmış olabileceklerini işaret etti. Dolar bu hafta önemli para birimlerinin tümü karşısında geriledi. Geçen haftanın sonu itibariyle, ABD para birimi yen karşısında 8 Kasım'dan bu yana yüzde 12 ve dolar ve frank karşısında ise yüzde 5 civarında değer kazanmıştı.

BORSA GÜNÜ NASIL TAMAMLAMIŞTI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,37 yükselişle 77.835,85 puandan tamamladı.  BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 288,14 puan artarken, toplam işlem hacmi 1,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,08 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,34 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,75 ile madencilik, en çok gerileyen ise yüzde 0,90 ile metal ana sanayi oldu.

Euro/dolar dakikalar içinde yüzde 1.6 sıçradı

Güne yatay başlayan BIST 100 endeksi, Dışişleri Bakanlığının, Suriye’de çatışan taraflar arasında ülke genelinde 30 Aralık saat 00.00 itibarıyla ateşkese gidilmesi hususunda bir mutabakata varıldığını duyurmasının pozitif etkisi ile yüzde 0,5 artışla 78.000 puan sınırına kadar çıktı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 78.500 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını dile getiren analistler, 76.500 ve 76.000 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu aktarıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...