Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Şubat 2017 12:32

FETÖ için hükümetten 200 tedbir

FETÖ’nün ekonomi bürokrasisinin 2014’den bu yana reel sektörü zora sokmak için getirdiği düzenlemeler, hükümetin hayata geçirdiği 200 tedbirle aşılacak.

FETÖ için hükümetten 200 tedbir
fetö, tedbir, hükümet,

Hükümet FETÖ terör örgütünün özellikle ekonomi bürokrasisindeki kadrolarının 2014 yılından bu yana reel sektöre yönelik sinsice getirdiği düzenlemeler sonucu ekonomide yaşanan yıpranmayı bugüne kadar hayata geçirilen 200 tedbir ile aşmaya çalışıyor. Ekonomideki yavaşlamanın etkilerinin 2016 yılı Mayıs ayından itibaren görüldüğüne dikkat çeken ekonomi kurmayları, tedbirlerin alınmaya başlanırken 15 Temmuz darbe girişiminin ciddi engel oluşturduğunu belirttiler.

MAYIS'TAN İTİBAREN ETKİ BAŞLADI

FETÖ terör örgütü mensubu bürokratların 2014 yılından itibaren aldığı 'ekonomiyi iyileştirici sanılan' kararların etkisinin 2016 yılı Mayıs ayında ekonomideki gerileme ile ortaya çıktığını anlatan kurmaylar, “O zamanlar fark edildi ki; getirilen bazı tedbirler aslında ekonominin uzun vadede tıkanmasını sağlamakmış” yorumunu yaptılar. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi ile siyasi iktidarın da kaldırılmasının amaçlandığını kaydeden kurmaylar, “2016 ikinci yarısından itibaren bir yandan FETÖ darbe girişiminin etkilerinin azaltılmasına çalışıldı, bir yandan da felç edilmek istenen ekonominin önünün açılması için 200 civarında tedbir hayata geçirildi. Örneğin; bankacılıkta bireysel kredilerde genişleme yapılması kararının ardından ciddi şekilde piyasa hareketlendirildi. Yine KOBİ ölçeğindeki firmalara getirilen teşvikler de üretici olan bu kesimini aktifleşmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

ÖTV İNDİRİMİ SEKTÖRÜN TALEBİ OLDU

Konut, mobilya ve beyaz eşya sektör temsilcilerinin, yaz döneminde işlerinin yoğun olduğunu ancak FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşta talebin düştüğünü dile getirdiğini anlatan kurmaylar, 3 aylığına ÖTV indirimi ile bu sektörlerin içine düştüğü sıkıntıyı giderilmesinin amaçlandığını belirttiler. Atılan bir başka adım ile mükellef üzerinde güven tesisinin sağlanması olduğunu kaydeden kurmaylar, örneğin bundan sonra Maliye Bakanlığı'nın artık 'alan' değil, dürüstçe zamanında vergisini ödeyen, beyannamesini veren mükelleflere 'veren' konumunda da olacağını ifade ettiler. Öte yandan "www.destekler.gov.tr" sitesinden ve çeşitli medya araçlarından 200 tedbir paketinin halka anlatılması çalışmaları da başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...