Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2018 18:46

Finansal Kurumlar Birliği'nde Adem Duman dönemi | Adem Duman kimdir?

Finansal Kurumlar Birliği'nin (FKB) 20 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, Mehmet Cantekin’den boşalan Başkanlık görevine Turkcell Finansman Genel Müdürü Adem Duman getirildi. Peki Adem Duman kimdir? işte detaylar...

Finansal Kurumlar Birliği'nde Adem Duman dönemi | Adem Duman kimdir?
adem duman,,fkb,

FKB Başkanlık görevini üstlenecek yeni ismin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, Ağustos 2018’de Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürü olan Adem Duman oy birliği ile Başkanlık görevine getirildi.

FKB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmesinin hemen ardından düşüncelerini paylaşan Duman şunları söyledi; “Finansal Kurumlar Birliği, çok önemli iki misyon üstleniyor: başta ekonomimizin dinamosu olan KOBİ’ler olmak üzere reel sektörümüze çeşitlendirilmiş finansman çözümleri sunarak Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesine ve istihdama katkı sağlamak; ikinci olarak ta bireysel refahı artırma amaçlı kredi imkanları sunmak. Finansal Kurumlar Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmekten büyük mutluluk ve gurur duydum. Amacımız, tüm üyelerimiz ve Yönetim Kurulumuzla birlikte, bizden önceki üyelerimiz ve Başkanlarımızın bankacılık dışı finans alanında Birliğimizi taşıdıkları güçlü konumu daha da pekiştirerek; devraldığımız bayrağı hakkıyla taşımaktır. Bu vesileyle, bir önceki Yönetim Kurulu Başkanı’mız Sn. Mehmet Cantekin’e hizmetlerinden dolayı, Birliğimiz adına teşekkürlerimi sunarım.”

FKB Başkanı Adem Duman Kimdir?

1971 yılında doğan Adem Duman, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı; ardından yine Boğaziçi Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisans yaptı. Finans sektöründe 20 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Adem Duman, bankacılık hayatına 1996’da İnterbank’ta Yönetici Adayı olarak başladı. Ardından 2000-2005 yılları arasında BNP AK Dresdner Bank’ta Kurumsal Bankacılık Bölüm Müdürü olarak çalıştı. BNP Paribas ortaklığından sonra Türk Ekonomi Bankası’na katılan Duman; 2005-2014 yılları arasında Kurumsal Bankacılık ile Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı gruplarında sırasıyla Yabancı Sermayeli Firmalar Masası Müdürü ve ardından Direktörü; Yapılandırılmış Finansman ve BNP Paribas Sinerji Direktörü, sonrasında ise Büyük Kurumsal Müşteriler Direktörü olarak görev yaptı.

2015 yılında Vakıf Emeklilik A.Ş.’ye katılan Adem Duman Finans, Pazarlama ve İnsan Kaynakları Dönüşüm Projesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine ilave olarak yaklaşık 1 yıl boyunca Aktüerya, Risk Yönetimi, Hukuk ve İç Kontrol fonksiyonlarının sorumluluğunu da üstlendi. Ağustos 2018 itibarıyla da Turkcell Finansman A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne getirildi. 20 Eylül 2018 tarihinde FKB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Adem Duman evli ve iki çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...