Tgrt Haber
05 Ocak 2018 18:15

Hemşire Maaşları Ne Kadar? İşte 2018 Hemşire Maaşı!

Hemşire Maaşları için araştırmasını sürdüren Hemşireler, Maaş zammını öğrenmek için internet üzerinde arama yapmaya başladı. Açıklanan enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerine zam hakkı doğdu. Peki Hemşire Maaşları Ne Kadar? Hemşire zammı ne kadar oldu? En düşük hemşire maaşı ne kadar? Tüm detaylar haberimizde..

Hemşire Maaşları Ne Kadar? İşte 2018 Hemşire Maaşı!
enflasyon,zam,hemşire maaşları 2018 belli oldu,hemşire maaşları belli oldu,2018 hemşire maaşları belli oldu,hemşire

Aralık ayında tüketici enflasyonu yüzde 0.69 olarak açıklanınca, memur ve emeklilerine enflasyon zammı hakkı doğdu. Memur ve memur emeklileri, Ocak ayında yüzde 1.69 enflasyon zammı alacak.Yılın ilk yarısı için toplu sözleşme gereği alınacak yüzde 4'lük zamla birlikte Ocak ayı itibariyle toplam zam yüzde 5.69 olacak.

En düşük maaş ne kadar oldu?

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2.721 TL’den 2.893 TL’ye yükselecek. En düşük memur emekli aylığı 1.871 liradan 1.978 liraya çıkacak.Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, ancak önceki 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa, bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor.

Zam oranı nasıl belirleniyor?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

Hemşire Maaşları Ne Kadar? İşte 2018 Hemşire Maaşı!

Hemşire maaşı ne kadar oldu?

2018 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere, 1/5 derece üniversite mezunu hemşirenin en düşük maaşı 3,592 TL olurken, en yüksek maaşı 3,814 TL oldu.

Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zamlı paralarını bu ay içinde maaş ödeme günlerinde ceplerine koyacak. Devlet memurları, sözleşmeliler ve geçici personel zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklilerinin ise ödemeleri zamsız olarak hesaplarına yatırıldı. Yüzde 4'lük artış ve enflasyon farkıyla oluşan zam farkı, daha sonradan memur emeklilerine verilecek.

2018 hemşire maaşları enflasyon farkı ocak ayı ne kadar olacak? 3 Ocak 2018 enflasyon farkı yarın açıklanıyor. Binlerce hemşire ocak ayı zamlı maaşlarını merak ediyor. Aralık ayı enflasyon rakamı sıfır olsa bile hemşirelerin maaşlarının 3 bin 771 TL'ye çıkması bekleniyor. Memur maaşları toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zamlanacak. Eğer ocak zammı yüzde 4 olursa memurların maaşlarında 108 ile 417 lira arasında artış yaşanacak. En düşük maaş 2 bin 721 liradan 2 bin 829 liraya ulaşacak. En yüksek maaş da 10 bin 435 liradan 10 bin 852 liraya çıkacak. Ayrıca ocak ayında 2017'nin ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 4'ü aşarsa, fark da verilecek. Ayrıca bazı kamu görevlilerine ek zam var. Toplu sözleşme zam oranı belli olmuştu. Temmuz ayı verilerine baktığımız zaman memurlara unvanlarına göre zam gelmişti. İşte temmuz ayı zam tablosu Memur ve memur emeklisi 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 zam alacak. En düşük memur maaşı aile yardımı dahil 2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek.

Hemşire Maaşları Ne Kadar? İşte 2018 Hemşire Maaşı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...