Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2017 13:21

Hisarcıklıoğlu: Türkiye'nin ne kadar dinamik olduğunu ispatladık

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 3. çeyrek büyüme verisine ilişkin, "Türkiye'nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık" yorumunda bulundu.

Hisarcıklıoğlu: Türkiye'nin ne kadar dinamik olduğunu ispatladık
Hisarcıklıoğlu,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 11.1 ile beklentilerin üzerinde gelen 3. çeyrek büyümesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Hem son çeyrekteki yüzde 11,1'lik, hem de 9 aylık yüzde 7,4'lük büyüme oranımızla dünyada gıptayla bakılan, pozitif ayrışan ve yıldızının parladığı bir ülke haline geldik" diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Türk müteşebbisinin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğa, dışarında gelen ekonomik ve siyasal engellere rağmen neler yapabileceğini, Türkiye'nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık. Tüccarımız, sanayicimiz, üreticimiz olumsuz tezviratlara kulağını tıkadı, ileriye bakarak yeni bir başarı hikâyesi yazdı. Hükümetimizin iş dünyamızla istişare ederek hayata geçirdiği finansman, istihdam ve üretim desteklerinin doğru adımlar olduğu, piyasaya güven verdiği, çarkların yeniden dönmesini sağladığı da ortaya çıktı.

Geçen sene Türkiye'ye güvenen kazanır demiştik. Gerçekten de güvenip yatırıma ve üretime devam eden kazandı. Türk iş dünyası olarak hedefimiz 2017'de yüzde 7 büyümeye ulaşmak ve sonrasında da bu büyümeyi daha çok üretim, yatırım ve ihracatla devam ettirmek. Hükümetimize, ekonomi yönetimine, iş dünyamızın yanında yer alarak hayata geçirdiği reformlarla bu büyümede itici güç olmasından dolayısıyla teşekkür ediyoruz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...