Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2018 10:07

Hizmet sektörü güven endeksi rakamları açıkılandı"

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Şubat ayında 100,7 iken, Mart ayında %1,6 oranında azalarak 99,1 değerine düştü.

Hizmet sektörü güven endeksi rakamları açıkılandı"
Hizmet sektörü güven endeksi,

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla %2,1 ve %2,6 azalırken, hizmetlere olan talep endeksi %0,1 arttı.

Perakende ticaret sektörü güven endeksi 102,6 oldu

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Mart ayında %1,9 oranında azalarak 102,6 değerine geriledi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu düşüş; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını ve “mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. Gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi endeksleri sırasıyla %6,2 ve %1,1 azalırken, iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi %1,3 arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...