Tgrt Haber
11 May 2014 16:26

İlklere imza atan Türk firmadan şok karar

Tommy Hilfiger, GAP gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan Mithat Giyim üretimden çekilme kararı aldı.

İlklere imza atan Türk firmadan şok karar
Tommy Hilfiger,mithat giyim,üretim,çekilme,hazır giyim,

Hazır giyim üreticileri yıllardır Türkiye’de üretim maliyetlerinin yüksekliğinden yakınır. Bu yüzden zaman içinde birçok firmanın kapandığına tanık olduk. Öğrendiğimize göre Türkiye’nin ilk hazır giyim üreticilerinden Mithat Giyim de üretimden çekilmeyi gündemine almış. Şişli Bomonti’deki fabrikasında Tommy Hilfiger, GAP gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan şirket, bunu dışarıda, yani fason üreticiler kanalıyla gerçekleştirecekmiş.
Perakende sektöründe az sayıdaki mağazasıyla faaliyet gösteren şirketin, bu alanda küçülme kararı aldığını da duyduk.Mithat Selection’ın Galleria AVM, İstinyePark ve Nişantaşı mağazaları bir ay kadar önce kapanmış. Bağdat Caddesi’ndeki mağazası ise halen açık. Firmanın Kadıköy Bahariye Caddesi’nde de bir outlet mağazası var. 1937 yılında Mithat Gürsoy tarafından kurulan Mithat Giyim, Türkiye’de pardösü üreten ilk firma olarak biliniyor. 1967 yılında Türkiye’den ABD’ye ilk hazır giyim ihracatını da yine bu firma yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...