Tgrt Haber
05 May 2015 04:43

IMF'nin Yunanistan'a baskısı sürüyor

IMF Yunanistan'a istihdam piyasasında sert reformlar yapması için baskılarını sürdürüyor. Çalışma Bakanı Skurletis, Yunanistan'ın IMF ile anlaşmak istediğini söyledi

IMF'nin Yunanistan'a baskısı sürüyor
imf, yunanistan

Yunanistan Çalışma Bakanı Panos Skurletis, Yunanistan'ın bu ay vadesi dolan borçlarını ödemek ve mali yardımı serbest bırakmaları için anlaşmak istediğini ancak Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) istihdam piyasasında sert reformlar yapılması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti. Nakit sıkıntısı içindeki Atina hükümeti, 1 milyar euro tutarındaki IMF borcunu ödemek için belediye ve kamu kurumlarından borç alıyor. Yunanistan borç anlaşmazlığında kreditörlerine de yakınlık gösteriyor. 'Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung' gazetesinde yayımlanan haberde, uzmanlar düzeyindeki buluşmada katma değer vergisi oranının standartlaştırılması ve istisnaların asgariye indirilmesi üzerinde mutabakat sağlandığı belirtiliyor. Yunanistan hükümeti, vergi politikasıyla özelleştirmede Euro Bölgesi ülkelerinin taleplerini kabul etmeye hazır olduğunu duyurmuştu. Temsilciler arasındaki buluşmadan sızan bilgilere göre Atina yönetimi doğalgaz piyasasını rekabete açmayı ve bağımsız Sayıştay ihdas etmeyi de kabul etti. Öte yandan Yunan Hükümeti Sözcüsü Gabriel Sakellaridis de Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in Başbakan Aleksis Çipras'ın desteğine sahip olduğunu ve bir sonraki Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısına katılacağını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...