Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ağustos 2018 11:09

İran`dan dövizde geri adım!

İran Merkez Bankası yeni döviz paketini açıkladı. Buna göre daha önce dolar kurunu sabitleyen İran bu kez döviz piyasalarına yeniden serbestlik getiriyor.

İran`dan dövizde geri adım!
iran,döviz,ekonomi

İran Merkez Bankası Baykanı Abdulnasır Himmeti yeni döviz paketini açıkladı. Döviz yasaklamaları kısmen kaldırılacak.

Merkez Bankası Başkanı Himmeti'nin verdiği bilgiye göre, bundan sonra döviz fiyatlarının belirlenmesine müdahale edilmeyecek, fiyatlar arz ve talep tarafından belirlenecek. Banka, piyasada aşırı dalgalanmaların engellenmesi ve karaborsa oluşmasının engellenmesi için gözetim rolü üstlenecek.

Petroldışı ihracatçılara ithalatçılara döviz satma imkanı verilecek, ülkeye getirilecek döviz ve altın için sınır olmayacak.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Himmet,  "Bu plan bizim gücümüzü gösteriyor. Amerikalıların yaptırımlara başladıkları gün biz de ekonomimizi serbestleştiriyoruz. Problemimiz yok, insanlarımımız endişe etmeleri için neden yok" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...