Tgrt Haber
09 Ekim 2015 06:07

Işık: Yerli otomobilin prototipleri hazır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir TV programında yaptığı açıklamada, yerli otomobille ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Işık: Yerli otomobilin prototipleri hazır
yerli oto, fikri ışık,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Şu anda prototipler hazır. Onların üzerine menzili uzatılmış elektrikli araç yüklemeleri yaptık, şimdi testlerini yapıyoruz" dedi. Hedeflerinin menzili uzatılmış elektrikli araç üzerinde yoğunlaştığını anlatan Işık, "2016 yılında 30-40 aracın bütün arazi, mevsim ve iklim şartlarında test etmek istiyoruz. 2020'den önce seri üretime başlamak istiyoruz. 4 farklı modelle başlıyoruz" diye konuştu. Bakan Işık, Paralel Yapı'nın TÜBİTAK'daki askeri projelerde çalışan kilit personeli dinlediğini de belirterek, "Hem de örgüt görüntüsüyle. Niye? Biz daha önce bu silahları kendimiz yapmıyorduk, dışarıdan alıyorduk" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...