Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2018 10:46

İŞKUR 2 bin dolar maaşla eleman arıyor

Hükûmetin istihdam seferberliği ülke sınırlarını aştı. İŞKUR 2 bin dolar maaş ile personel alımı yapacak. İstihdam edilecek işçiler, Almanya, Suudi Arabistan, Libya, Irak, Kuveyt ve Avusturya gibi ülkelerde çalıştırılacak.

İŞKUR 2 bin dolar maaşla eleman arıyor
iskur,yurtdışı

Hükûmetin 1,5 milyon kişiyi işe yerleştirerek rekora imza attığı istihdam seferberliği ülke sınırlarını aştı. Yıl sonu gelmeden yaklaşık 1 milyon kişinin işe girmesine aracılık eden Türkiye İş Kurumu yurt dışında çalıştırılmak üzere 2 bin dolar (12 bin 300 lira) maaşla personel alımı yapacak.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK ÜLKELER

2 bin dolar maaşla yurt dışı işçi ilanlarına ilgi üst düzeyde. İŞKUR üzerinden yayımlanan yurt dışı personel alım ilanları 7 farklı ülkeyi içeriyor. Personel alımı yapılacak ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Libya, Irak yer alıyor. İş başvurusu için en az lise mezunu olmak gerekiyor.

KALİFİYELİ ELEMAN ARANIYOR

İŞKUR yurt dışı ilanlarında genel olarak kalifiye eleman aranıyor. Bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği gibi meslek dalları başı çekerken; elektrikçi, kaynakçı, inşaatçı gibi meslek dalları da bunların arasında bulunuyor.

ALMANYA'DA KAZANÇ 3 BİN 700 EUROYU BULABİLİYOR

Almanya için yayımlanan iş ilanları arasında makine ve bilgisayar mühendisi, elektrik elektronik personeli, Avusturya için yayımlanan ilanlarda freeziciler, tornacılar, çatı kaplamacılar, tekniker, mühendis, kaynak, doğramacı, elektirikçiler, makineciler, tesviyeciler, marangoz, yalıtım, boru tesisatı, bilgi işlem, çini döşeme, hasta bakıcı, hemşire, ağaç işleri gibi meslek grupları yer alıyor. Almanya'da kazanç aylık 3 bin 700 euroyu bulabiliyor.

SUUDİ ARABİSTAN İNGİLİZCE BİLEN PERSONEL ARIYOR

Kuveyt için yayımlanan ilanda aşçı, Libya için yayımlanan ilanda alçı sıva boya ustası, elektrik ustası, duvar ustası, kalıp ve tesisat ustası, Suudi Arabistan için ise İngilizce bilen mühendislere, teknikerlere, formenlere ve laboratuvar ve kalite kontrol yöneticisi aranıyor.

DETAYLAR İŞKUR'UN SİTESİNDE

İlanlarda yer alan meslek grupları için belirli başvuru şartları bulunmuyor. Koşullar alım yapacak firma tarafından belirleniyor. İŞKUR'da yayınlanan personel ilanları ile ilgili tüm detaylar İŞKUR'un sitesinde yer alıyor.

600 KİŞİLİK KADROYA 5 BİN 200 BAŞVURU

Yozgat merkez ile köylerdeki okullarda çalışacak işçilerin belirlenmesi için kura çekimi, Şehit Durmuş Anadolu Lisesi'nin spor salonunda gerçekleştirildi. Noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlenen 600 kişi, 8 Ekim Pazartesi günü işbaşı yapacak. Kura çekiminden sonra açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR arasında okullarda çalıştırılmak üzere temizlik ve güvenlik görevlilerin kura çekimi yöntemiyle belirlendiğini söyledi. İl genelinde 600 kişinin istihdam edileceğini ve 5 bin 200 kişinin müracaat ettiğini belirten Yıldız, "Kurada isimleri çıkan vatandaşlarımız 8 Ekim itibarıyla işe başlayacak. Okullar kapanıncaya kadar çalışacaklar ve asgari ücret maaş alacaklar" dedi. Yıldız, il genelinde yine okullarda görev yapmak üzere 201 güvenlik görevlisi alınacağını ve bu görev için de 335 kişinin müracaat ettiğini kaydetti.

Kura çekimine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, iş için müracaat edenler ve yakınları katıldı.

ATO VE İŞKUR'DAN "İŞ GARANTİLİ" KURS

ATO'dan yapılan açıklamada, Oda ve İŞKUR ile Tepe Servis ve Yönetim AŞ arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzalandığı belirtildi.

Protokol kapsamında, yakın tarihte hizmete girmesi planlanan 3 bin 731 yataklı Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde hasta yönlendirme, resepsiyon, refakat, taşıma, oda destek ve temizlik elemanı olarak çalıştırılmak üzere ilk etapta bin kişiye eğitim verilecek. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Üyesi Edip Balcı, Oda olarak üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak projelere her zaman destek olduklarını bildirdi.

Protokolün iş gücü arz ve talebini dengeleyebilecek güzel bir proje olduğunu belirten Balcı, "ATO olarak bir masa başı projesi değil, saha projesi olduğunu gördüğümüz için MEGİP'e destek veriyoruz. Ankara'da istihdamın artması ve Türkiye ekonomisinin kalkınması için gereken tüm gayreti göstereceğiz." ifadesini kullandı.

İSTİHDAM SON 1 YILDA 560 BİN ARTARKEN, ESNAF SAYISI 48 BİN AZALDI 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) istihdam izleme bülteninin 76'ncı sayısı yayımlandı. Buna göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haziran 2018 ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Temmuz 2018 verilerinin değerlendirildiği istihdam izleme bülteninde Haziran 2018’de Haziran 2017’ye göre 4/a sigortalı çalışan sayısında toplamda 560 bin artış olurken, Mayıs 2018’e göre 68 bin azalış gerçekleşti. 

Sigortalı ücretli çalışan sayısı en fazla artan sektör 74 bin artışla kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlik sektörü oldu. Bu sektörü 71 bin artışla eğitim, 61 bin artışla insan sağlığı hizmetleri, 48 bin artışla konaklama ve 39 bin artışla perakende ticaret takip etti. Sigortalı ücretli çalışan sayısında en fazla artış 69 bin ile İstanbul’da yaşandı. İstanbul’u; 56 bin artışla Antalya, 51 bin artışla Ankara, 42 bin artışla İzmir ve 29 bin artışla Kocaeli takip etti. 

Esnaf sayısı son bir yılda en fazla azalan il 15 bin azalışla İstanbul oldu. İstanbul’u 5 bin azalışla Ankara, 4 bin azalışla Antalya, 2 bin azalışla Konya ve Aydın takip etti. Antalya ve Konya, 3 bin azalışla sigortalı çiftçi sayısı en fazla azalan iller oldu. Bu illeri, 2 bin azalışla Manisa, Samsun ve Hatay takip etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...