Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2016 04:16

İsrail'den Türkiye açıklaması

İsrail Enerji Bakanı, çıkardıkları doğalgazın Avrupa'ya pazarlanması için Türkiye ile ilişkilerin eskisi gibi olması gerektiğini söyledi.

İsrail'den Türkiye açıklaması
israil, türkiye, doğalgaz

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz; İsrail, Kıbrıs ve Mısır deniz bölgesinden çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılması için Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyileşmesi gerektiğini söyledi. Steinitz, bir Yunan gazetesine verdiği demeçte ''Denizlerimizden çıkacak doğalgaz miktarının, tahminlerimizden çok daha fazla olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde İsrail'in münhasır deniz bölgesinde yeni aramalara başlayacağız'' dedi. 

''GAZIN AVRUPA'YA ULAŞMASI İÇİN İLİŞKİLER ESKİSİ GİBİ OLMALI''

''Aynı şey Kaçıklarında bulunan doğalgaz yatakları için de geçerli''  ifadesini kullanan İsrailli bakan, şöyle devam etti: ''Bu gazın Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve Avrupa ülkelerine  ulaşması için ilk önce İsrail ile olan ilişkileri eskisi gibi iyileşmeli.'' Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiadis ise Kıbrıs ve İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması için Kıbrıs sorununun çözümünü şart gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...