Tgrt Haber
20 Nisan 2017 02:38

'İşsizlik mayıs-haziranda yüzde 11’in altına iner'

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ekonomide yaşanan yavaşlamanın etkisiyle Ocak döneminde işsizlikte görülen yüzde 13’ün tepe noktası olduğunu, istihdam teşviklerinin etkisiyle mart döneminden itibaren işsizlikte keskin düşüşün başlayacağını söyledi.

'İşsizlik mayıs-haziranda yüzde 11’in altına iner'
işsizlik, müezzinoğlu,

 Reuters ile gerçekleştirdiği söyleşide Müezzinoğlu, şunları söyledi:

- İstihdam seferberliği kapsamında yılbaşından bugüne 802 bin 856 artı istihdam sağlandı.

- İstihdamda artış beklentimizin üzerinde, Mayıs ortasında 1 milyonu geçecek; 2 milyon istihdam artışı ile yılı tamamlarız.

- İşsizlikte Ocak döneminde görülen yüzde 13 kesinlikle tepe noktasıydı; şubat döneminde hafif gerileyecek, elimizdeki verilere göre Mart ve Nisan’da keskin düşüş gösterecek.

- İşsizlik yıl sonunu tek hanede, yüzde 9.5 civarında olur.

- Mayıs ve Haziran’da da beklentimiz keskin düşüşün devamı, bu dönemde işsizlik yüzde 11’in altına geriler.

- Referandum sonrası belirsizliğin azalmasının da desteğiyle işsizlik 2018’de yüzde 8 altına geriler, OVP’de de bununla ilgili güncellemeleri göreceksiniz.

- İlk reformlardan biri kıdem tazminatı olacak; bu konuda 2-3 ay içinde paydaşlarla son noktaya gelmeyi hedefliyoruz, yıl bitmeden yasalaştırmayı hedefliyoruz.

- Kıdem tazminatında kazanılmış haklarla ilgili mevcut kitleye negatif bir sıkıntının yasa tasarımız içinde olmasının taraftarı değiliz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...