Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2017 13:14

İstanbul'da işsizler 9 ay iş arıyor

İnsani Gelişme Vakfı'nın araştırmasına göre, İstanbul'da işsizler ortalama 9 ay iş arıyor. Ayrıca staj yapmış olmak avantaj sağlamıyor.

İstanbul'da işsizler 9 ay iş arıyor
istanbul,işsiz,

İnsani Gelişme Vakfı'nın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirdiği "İstanbul'da İstihdama İlişkin Trendlerin Belirlenmesi" araştırmasının sonuçları açıklandı.

Buna göre, İstanbul'da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde "ilköğretim, ortaokul ve altı", birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor.

Raporun "çalışma durumuna göre en son mezun olunan eğitim kurumu" bölümünde işveren veya kendi hesabına çalışan kategorisinde düşük eğitimliler daha yüksek oranda olurken, eğitim ve kendi hesabına çalışma arasında eğitim düzeyi ile ters orantı olduğu dikkati çekiyor.

En yüksek işsizlik oranında edebiyat ve güzel sanatlar fakültelerinden mezun olanlar ilk sırada yer alırken, ikinci sırada fen, mimarlık ve hukuk fakülteleri geliyor.

Staj, avantaj sağlamıyor

Araştırmada, staj yaptığını beyan edenlerin çalışma hayatında özel olarak avantajlı bir durumda olmadıkları, staj yapmış olmakla, olmamak arasında anlamlı bir fark bulunmadığı belirtiliyor. Staj gibi mesleki eğitim kursu almış olmak da çalışma hayatında istihdama yönelik özel bir etki oluşturmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...