Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2018 18:33

İstanbul'daki gözde arazinin yeni sahibi belli oldu

İstanbul’un en değerli bölgelerinden Nişantaşı Teşvikiye’de yer alan Marmara Üniversitesi arsası için ihale yapıldı. Emlak Konut’un gerçekleştirdiği ihalenin kazananı 1 milyar 763 milyon liralık gelir taahhütü ile Dap Holding oldu.

İstanbul'daki gözde arazinin yeni sahibi belli oldu
ekonomi,

İstanbul'un en değerli arazisinin yeni sahibi belli oldu. Nişantaşı Teşvikiye’de yer alan Marmara Üniversitesi arsası için Emlak Konut’un gerçekleştirdiği ihalede ipi göğüsleyen firma Dap Holding oldu.

1 MİLYAR 763 MİLYON TL

Holdinge ait Eltes-İstlife şirketleri 25 bin metrekarelik arsada yapılacak proje için 1 milyar 763 milyon 750 bin lira satış toplam geliri taahhüt etti. Arsa sahibi Emlak Konut’a düşen gelir ise 705 milyon 500 bin lira oldu.

6 FİRMA YARIŞTI

Hürriyet'in haberine göre; Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihaleye 6 firma katıldı. Şehrin merkezindeki değerli arsaya Caba İnşaat, Doruk GYG Şehircilik, Taşyapı, Astaş, Dap Yapı’nın sahibi olduğu Eltes-İstlife ve Özak GYO-İnt-Er Yapı iş ortaklığı talip olmuştu. Verilen sözlü teklif sonrası Taşyapı ve Astaş ihaleden çekilirken, diğer 4 firma kapalı zarf ile son teklifi verdi. Caba İnşaat proje toplam geliri için 1 milyar 455 milyon, şirket payı olarak 582 milyon teklif verdi. Doruk GYG proje toplam geliri için 1 milyar 220 milyon, şirket payı için 500 milyon 200 bin lira taahhüt etti. Özak GYO-İnt-er Ortaklığı ise satış toplam geliri için 1 milyar 351 milyon, şirket payı için de 540 milyon 400 bin lira dedi.

TİCARET KONUT VE PARK ALANI

Arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret+konut alanı, 1 dönümü ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrılacak. Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak belirlendi. Emsale esas inşaat alanı da toplam 26 bin 887 metrekare olarak hesaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...