Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2017 22:26

Katar kararı sonrası dolarda hareketlilik

Hükümet'in Katar ile ilgili önerilerini Meclis'te öne çekip onaylatmasının ardından Dolar ve Euro'da hareketlilik yaşandı.

Katar kararı sonrası dolarda hareketlilik
katar, dolar, euro,

Hükümetin, Katar'a asker konuşlanması ve jandarma eğitimini içeren anlaşmaları Meclis gündeminde öne çekerek onaylatmasının ardından euro 4.0 lirayı aştı, dolar 3.55 liranın üzerine çıktı.

Tezkerenin onaylanmasının ardından euro 4.0 lirayı aşarak 4.0025 liraya, dolar da 3.5569 liraya kadar yükseldi. Hükümetin Katar hamlesiyle jeopolitik risklerin arttığı algısı Borsa İstanbul'da da satış getirdi ve BIST 100 Endeksi günün sonunda 0.73 düşüşle 97 bin 617 puandan kapandı.

Hükümetin öne çekerek bugün onaylanmasını sağladığı tezkere, TBMM Genel Kurul gündeminin alt sıralarından öne çektiği, "Katar topraklarında Türk Kuvvetlerinin konuşlandırılmasına ilişkin uygulama anlaşması" ve "Türkiye ile Katar arasında Jandarma Eğitim ve Öğretimine ilişkin işbirliği protokolü"nü içeriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...