Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 06:01

Kiraz üreticisinin yüzünü güldürdü

Kahramanmaraş'ta Mayıs ayının son haftasıyla başlayan kiraz hasadı, bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Bu yıl kiraz üretiminde Kahramanmaraş'ta 17 bin ton rekolte bekleniyor.

Kiraz üreticisinin yüzünü güldürdü
Kahramanmaraş, kiraz,

Kahramanmaraş'ın Bertiz yaylası ve Ilıca ilçesine bağlı Kertmen mahallerinde yaşayan çiftçilerin vazgeçilmez tarımsal ürünlerinden olan kırmızı kirazın hasadına başlandı. Geçen yıl soğuklardan ve don olayından etkilenen kiraz, bu yıl aradaki açığı kapatarak çitçilerin yüzünü güldürdü. Yaklaşık 18 bin dekar alanda 2015 yılı hasat sonunda 17 bin ton rekolte bekleniyor.

Hasadı yapılan kirazlarının Avrupa'ya kadar ihraç edildiğini ifade eden Kahramanmaraş İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, " Ülkemizin Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan Kahramanmaraş ilimizde 2015 yılı kiraz hasadı başladı. İlimiz bu sene kiraz bakımından bol ve bereketli bir sezon geçiriyor. Kahramanmaraş ili özellikle kiraz üretimi bakımından Türkiye'nin ilk, üretim bakımından Türkiye'de ilk on il arasında yer almaktadır. Bu da özellikle ihracat potansiyeli bakımından, ilimiz çiftçileri, ilimiz üreticileri bakımından çok önemlidir. İlimizde farklı yükseklikler ve farklı iklim özellikleri nedeniyle Mayıs ayının sonunda başlayan kiraz hasadı Ağustos ayının sonuna kadar devam etmekte. Bu da hem üreticilerimiz açından hem de kiraz alıcıları açısından ilimizi çok önemli bir bölge olarak ön plana çıkartmaktadır. Kahramanmaraş ilinde yaklaşık 18 bin dekar alanda 2015 yılı içerisinde 16-17 bin ton civarında bir rekolte beklemekteyiz. Bu da ilimiz açısından önemli bir gelir anlamına gelmektedir."dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...