Tgrt Haber
18 Ağustos 2017 12:27

2017 Kurban Fiyatları Ne Kadar Kaç TL | Bayramda Kurban Nasıl Seçilir Nasıl Bağışlanır?

2017 Kurban Bayramı yaklaştı, vatandaşların da kurbanlık arayışları hızlandı. Bu nedenle Kurban Bayramı yaklaşırken haberimizde sizler için fiyatlara yer verdik. Ayrıca Kurban nasıl seçilir, nasıl bağışlanır, kurban bağışlama detayları hakkındaki bilgiler de burada.

2017 Kurban Fiyatları Ne Kadar Kaç TL | Bayramda Kurban Nasıl Seçilir Nasıl Bağışlanır?
kurban fiyatları,kurban fiyatları 2017,kurban ne kadar,kurban kaç tl

2017 Kurban Bayramı, bu yıl 31 Ağustos Perşembe günü Arefe sonrası başlayacak. Bayram yaklaşmasıyla birlikte Kurbanlık telaşı da başladı. Haberimizde Kurban Bayramı 2017 fiyatı hakkında tüm bilgiler tgrthaber.com.tr'de...

KURBAN BAĞIŞI HAKKINDA BİLGİ

İhlas Vakfı her sene hayırsever vatandaşlarımıza vekaletle kurban kesim hizmeti vermektedir. Vakfımızın bu hizmetiyle hayırsever vatandaşlarımızın hem dini vecibelerini yerine getirmeleri kolaylaşmakta hem de vekaletle bağışladıkları kurbanlıkların etleri bir yıl boyunca öğrencilerimizin et ihtiyacı için kullanılmaktadır.

İhlas Vakfı Türkiye genelinde ve yurt dışında açmış olduğu öğrenci yurtları ile binlerce öğrenciye hizmet vermektedir. Türk Dünyasından ve dünyanın değişik ülkelerinden; Somali, Kenya, Afganistan, Habeşistan, Sudan, Moritanya, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Kırım gibi ülkelerden gelen öğrenciler yurtlarımızda barındırılmaktadır. İhlas Vakfı, bu sene siz hayırseverlerin bağışlayacağı Kurbanları Somali’de kurulan İhlas Yardımlaşma Vakfı ile müşterek bir çalışma ile kesip ihtiyaç sahibi binlerce Somaliliye ulaştıracaktır. Ayrıca bu sene Türkiye'deki öğrencilerimizin et ihtiyacı karşılandıktan sonra Afganistan, Hindistan, Kenya, Moritanya, Etiyopya ve Sudan'da kurban kesimi yapılacaktır.

Vakfımıza kurban vekaleti veren vatandaşlarımız hayırlı hizmetlerimize ortak olmakta ve ilim yayma sevabına kavuşmaktadır. Ülkemizin geleceği temiz gençlerimizin eğitimine destek vermekle de milli bir vazife yapmış olmaktadırlar.

KURBAN BAĞIŞI VE VEKALETİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

2017 Kurban Fiyatları Ne Kadar Kaç TL | Bayramda Kurban Nasıl Seçilir Nasıl Bağışlanır?

VACİP KURBAN BAYRAMI İÇİN FİYAT NE KADAR?

43 yıldır “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” Hadis-i şerifi rehberliğinde öğrenci yurtlarında anne-babasına, vatanına, milletine ve insanlara faydalı on binlerce genci yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden İhlas Vakfı 2017 yılı Kurban vekalet bedellerini ilan etti. Yurtiçi 850, yurtdışı 600 Tl 

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay yaptığı yazılı açıklamada; 2017 yılı yurtiçi kurban vekâlet bedelinin 850 TL. yurtdışı kurban vekalet bedelinin ise 600 TL. olarak belirlendiğini söyledi. Okyay, hayırseverlerin bağışladığı Kurban vekaletlerinin çoğunluğunun yurtiçinde kesilerek öğrenci yurtlarında barınan binlerce öğrenciye sarf edileceğini, arta kalanında yurt dışında Somali, Somaliland, Etiyopya, Kenya, Sudan, Uganda, Yemen, Moritanya, Fildişi, Cezayir, Gambiya, Afganistan, Hindistan’ın 4 bölgesinde, Bangladeş, Endonezya, Malezya ile birlikte 20 civarında ülkede dini vecibelere uygun kesimler yapılarak, elde edilen etlerin fakir Müslüman halka dağıtılacağını belirtti. İhlas Vakfı: “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” Vatanı ve milletine yaptığı hizmetlerden dolayı, geçen sene Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanımız RecepTayyip Erdoğan’ın onayları ile İhlas Vakfına, devletimizin “Kamu Yararına Çalışan Vakıf” statüsü verdiğini belirten Okyay, bu sorumluluk ile hayırseverlerin bağışladığı kurbanları en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti. Okyay, hayırseverlerin kurban vekaletlerini www.ihlasvakfi.org.tr adresinden online olarak ya da +90 212 451 49 00 nolu telefonu arayarak kurban vekaletlerini verebileceklerini söyledi.

2017 Kurban Fiyatları Ne Kadar Kaç TL | Bayramda Kurban Nasıl Seçilir Nasıl Bağışlanır?

Bağış ve vekalet işlemlerinin nasıl yapılacağını görmek için yönlendirdiğimiz sayfadaki "Bağış Nasıl Yapılır" bölümünü ziyaret ediniz. Bağış ve vekalet işlemleriyle ilgili soru ve problemlerinizi e-mail adresimize iletebilir veya çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. 

KURBAN BAĞIŞ VİDEOSU

2017 KURBAN FİYATLARI

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, hali hazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stokunun bulunduğunu belirterek, "Halen canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada 17-19 liraya işlem görürken, kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor." dedi

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'na bir ay kala kurbanlık hayvan piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de son yıllarda kırmızı et üretim sorununun yaşandığına dikkati çeken Çelik, sıkıntının yetiştiriciden kaynaklanmadığını, Anadolu topraklarının küçükbaş hayvan yetiştirmeye çok uygun olduğunu ve yetiştiricilerin de alın teriyle bu mesleği yaptıklarını söyledi.

Çelik, halihazırda kurbanlık şartlarına haiz, satışa hazır 3 milyon civarında küçükbaş hayvan stoku bulunduğuna işaret ederek, "İthalata ihtiyacımız olmadığı gibi, küçükbaş hayvan sayısı da yeterlidir." ifadesini kullandı.

Halen canlı küçükbaş hayvan piyasasında fiyatların kilogram başına 17-19 lira seviyesinde olduğunu anlatan Çelik, şöyle devam etti:

"Kurbanlık şartlarına haiz ortalama 45-50 kilogramlık küçükbaş hayvanın fiyatı 750-950 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar bölge şartlarına göre de farklılık gösteriyor. İstanbul ve Elazığ'daki kurbanlık hayvan fiyatlarının aynı olmasını bekleyemeyiz. Doğu illerinde biraz daha uygun fiyata kurbanlık hayvan satılabiliyor. Geçen sene de kurbanlık hayvan fiyatları 700-750 liraydı. Dolayısıyla fiyatlarda artış söz konusu. Mevcut girdi fiyatlarına ve piyasa değerlerine göre bugünkü enflasyon şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda yüzde 17'yi bulan artışın uygun olduğunu düşünüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...