Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Mart 2018 17:14

Maliye Bakanı Ağbal'dan esnaflara müjde!

Maliye Bakanı Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak önümüzdeki günlerde inşallah esnafımızla ilgili yine iyileştirme sayılabilecek önemli düzenlemeleri çalışıyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal'dan esnaflara müjde!
maliye bakanı,,ağbal,

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bölgeyi karıştırmak, bölgede  yeni oyunlar oynamak isteyen birçok şer odağı var. Allah'a şükürler olsun bugün  bu şer odaklarının her birisiyle ayrı ayrı mücadele edecek kadar imanımız da var,  ekonomik gücümüz de var, bütçemiz de var." dedi.

Ağbal, Bayburt Öğretmenevi'nde, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  Birliği üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Allah'tan ülkenin birliğini  ve beraberliğini daim etmesini diledi.

Türkiye'nin etrafında birçok şer odağı olduğunu vurgulayan Ağbal,  "Bölgeyi karıştırmak, bölgede yeni oyunlar oynamak isteyen birçok şer odağı var.  Allah'a şükürler olsun bugün bu şer odaklarının her birisiyle ayrı ayrı mücadele  edecek kadar imanımız da var, ekonomik gücümüz de var, bütçemiz de var. Bugün  Suriye'de, Irak'ta oynanmak istenen oyunlara karşı, orada terör örgütlerinin  meydana getirdiği  o teröre karşı kahraman Mehmetçik'imiz gece gündüz büyük bir  mücadele veriyor. Allah onlara yardım etsin." diye konuştu.

Ağbal, bu mücadele sırasında şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere  ise hayırlı, sağlıklı ömür diledi.

Memlekette herkesin yüreğinde askerlerin olduğunu dile getiren Ağbal,  şu değerlendirmede bulundu:

"Kalbimiz onlar için atıyor, dualarımızı onlar için yapıyoruz. Onları  her türlü kazadan, beladan korusun diye Rabbime dua ediyoruz. Onun için Allah'a  şükürler olsun, ülke olarak son 15 yılda birçok meseleyi geride bıraktık,  ülkemizin birliğini, beraberliğini pekiştirdik, güçlendik, kalkındık ve bu yolda  da yürümeye devam ediyoruz. Genciyle yaşlısıyla esnafıyla iş adamıyla  öğrencisiyle öğretim elemanıyla ne dersen de 81 milyon vatandaş kenetlendik bir  olduk, beraber olduk. Alnımız açık, başımız dik içeride de dışarıda da her yerde  yürüyoruz. Memleketimizle iftihar ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan'ın açtığı bu yolda da milletçe hep beraber yürüyoruz."

"NEREDE BİR İMKAN VARSA SONUNA KADAR KULLANIYORUZ"

Bakan Ağbal, AK Parti hükümetlerinin her zaman için esnafı başının  üstünde tuttuğunu, esnafın yanında yer aldığını söyledi.

Esnafın sorunlarına sahip çıktıklarına dikkati çeken Ağbal, "Esnaf bu  dönemde geçmişe göre daha ilerlemiştir, daha önce 'çözülemez' denilen birçok  konular da bu dönemde çözülmüştür. Çözülecek hala konular vardır, bunları da  inşallah desteklerinizle çözmeye devam edeceğiz." dedi.

Ağbal, bu dönemde esnafın üzerindeki yükleri azaltmak için olağanüstü  bir gayret sarf ettiklerini dile getirerek, son birkaç yılda olağanüstü  düzenlemeler yaptıklarını aktardı.

Yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi veren Ağbal, şöyle devam etti:

"Bugün, basit usul mükelleflerinde yıllık 8 bin liraya kadar kazançtan  vergi almıyoruz. Sosyal güvenlik primlerinde esnafımızın lehine indirimler  yaptık. Şimdi 2018, 2019 ve 2020 yıllarında esnafımız için özellikle küçük  esnafımız için 'Bir senden, bir benden' programını çıkarıyoruz. Nerede bir imkan  varsa sonuna kadar kullanıyoruz ve sizin lehinize olmak üzere de yükümlülükleri  azaltıyoruz. Hiç şundan endişe etmeyin, emin olun biz sizin yanınızdayız, nerede  bir imkan varsa sonuna kadar bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da  inşallah güzel çalışmalar yapacağız. Maliye Bakanlığı olarak önümüzdeki günlerde  inşallah esnafımızla ilgili yine iyileştirme sayılabilecek önemli düzenlemeleri  çalışıyoruz. Sizin gündeminize getireceğiz, yine üzerinizdeki yükleri azaltmaya  çalışıyoruz."

Ağbal, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu anımsatarak, esnafın  toplumun direği olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayburt Valisi  Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Esnaf  ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Belediye Başkanı  Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve diğer ilgililer katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...