Tgrt Haber
10 Şubat 2015 17:57

Merkez Bankası Başkanı istifa edecek mi?

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 Zirvesi’nde düzenlediği basın toplantısında, TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın istifa edeceği söylentilerine, "Söylentilere kulak asmayın, haberinizi sağlam kaynaktan alın" dedi.

Merkez Bankası Başkanı istifa edecek mi?
Ali Babacan,Merkez Bankası,Erdem Başçı istifa

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 Zirvesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı’nın istifa edeceği söylentilerine, "Haberinizi sağlam kaynaktan alın söylentilere kulak asmayın" dedi. Babacan, Türkiye’nin başkanlığında İstanbul’da düzenlenen G20 Zirvesi’nde, zirvede tartışılan konuları özetledi. Bugün büyüme, IMF ve vergi konularını hakkında tartışıldığını ve tüm üye ülkelerin IMF reformu konusunda ortak görüşe sahip olunduğunu söyleyen Babacan, "Reformların hayata geçmesi halinde 2018’e kadar yüzde 2,8 ek büyüme sağlanır. G20, yatırımların canlı tutulması gerektiğinin farkında. Kamu açıklarının fazla olduğu dönemde yatırımlar için özel sektör ortaklığı önemli" ifadelerini kullandı.
Küresel büyümenin çok büyük bir bölümünün gelişmekte olan ülkelerden geldiğini söyleyen Babacan; "Bu yıl 2015 yılının uygulama yılı olduğu konusunda fikir birliğine varıldı. Yatırım programlarının uygulanmasının son derece önemli" dedi.
Başbakan Yardımcısı Babacan, döviz kurundaki artışla ilgili, "Hükümet olarak döviz kuru için belirlenmiş bir hedefimiz yok. Merkez Bankası da fiyat istikrarını gözetmek durumunda. Benim bu konuda daha fazla bir yorumda bulunmam doğru değil. Merkez Bankası Başkanı Başçı da burada onu yakalarsanız ona sorabilirsiniz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...