Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Haziran 2018 16:30

Merkez Bankası'nın kararına hükümetten ilk yorum

Merkez Bankası`nın bugünkü toplantısında sürpriz bir kararla faizleri arttırması ardından hükümet kanadından ilk açıklamalar geldi.

Merkez Bankası'nın kararına hükümetten ilk yorum
Merkez Bankası

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faizleri artırması ardından yaptığı ilk açıklamada, "Politika setimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. " dedi.

 Şimşek Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Enflasyon ve cari açık yılın ikinci yarısında düşüş trendine girecek. Yapısal reformlarla ekonomimizin şoklara karşı  direncini artırıyoruz. Dış talep büyümeyi güçlü bir şekilde desteklemeye devam edecek."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise "Merkez Bankası’nın almış olduğu kararın, Türkiye'de gerçek anlamda faizlerin, para maliyetinin yatırım yapılabilir seviyelere düşmesini sağlayacak, enflasyonla köklü mücadele anlamında adımlar olarak gördüğümüz sürece desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50'den yüzde 17,75'e yükseltilmesine karar verdi. Ekonomistlerin genel beklentisi faizlerin sabit bırakılacağı yönündeydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...