Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2018 10:11

Milyonlarca emekliye müjde! 355 liralık intibak zammı yolu açılıyor

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak zammı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların gözü intibakta. Milyonlarca emekli, Meclis'in açılması ile birlikte, intibak zammı için yasa bekliyor. Yapılacak düzenleme ile 355 liraya varan zam yolunu açılacak. Peki bu durumda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekliler ne kadar zam alacak? Detaylar haberimizde...

Milyonlarca emekliye müjde! 355 liralık intibak zammı yolu açılıyor
emekli

Milyonlarca emeklinin gözü intibakta. İntibak yasasının Meclis'ten geçmesi durumunda emekliler 355 TL'ye varan zam alacak.

Emekliler, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yolunu açacak düzenlemenin Meclis'e taşınmasını istiyor. Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için TBMM'yi adres göstermişti.

Buna göre, intibak düzenlemesi yasayla yapılabilecek. Eğer intibak vizesi çıkarsa, emeklilerin bir şey yapmasına gerek olmayacak. Yasanın çıkmasının ardından da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak.

Bu da belli bir süre alacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK'lıya 50 ile 355 lira zam yapılmıştı. Uzmanlar, yeni intibakta da zam oranlarının bu seviyelerde olabileceğini belirtiyor. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor. (Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...