Tgrt Haber
06 Haziran 2018 09:27

Muhtaç yaşlılara her ay 500 lira ödenecek

Yaşlandığı için sağlık durumu uygun olmayan ve aylık geliri 484 lirayı aşmayan vatandaşlara devlet maaş bağlıyor. Bu maaş normalde üç ayda bir ödeniyordu. Eylül itibarıyla aylık ödenecek

Muhtaç yaşlılara her ay 500 lira ödenecek
yaşlıya ödeme,aylık ödeme

Hiçbir sosyal güvencesi, kimsesi olmayan ve aylık geliri düşük olanlara, devlet tarafından 65 yaş aylığı adı altında maaş bağlanıyor. Maaşlar Mart, Haziran, Eylül, Aralık olmak üzere üçer aylık dönemler halinde ödeniyor. Daha önce üç ayda bir 798 lira olarak ödenen 65 yaş aylığı, 1500 liraya çıkarıldı. 600 binin üzerinde yaşlı bu maaştan faydalanıyor.

EYLÜL İTİBARİYLE
Zamlı 65 maaş aylıkları Haziran itibarıyla ödenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 702 liralık zammın ardından çok önemli bir düzenleme daha yapılacağının mesajını verdi. Erdoğan, “65 aylıkları kendilerine 3 ayda bir ödenen kardeşlerimiz Eylül ayının başından itibaren bu maaşlarını aylık olarak almaya başlayacaklar” dedi.

BU ÜÇ ŞARTA DİKKAT
Yani muhtaç yaşlılar her ay 500 lira alacak, maaş için 3 ay beklemeyecek. 65 yaş aylığı alabilmek için 3 şart bulunuyor: Yaş, gelir ve sosyal güvence... İlk şart, 65 yaşını doldurmuş olmak. İkincisi hiçbir sosyal güvencenin bulunmaması. Yani emekli olan, SGK’dan dul veya yetim aylığı alan, bir işte çalışanlar 65 yaş aylığı alamıyor. Bunun yanında, nafaka alan kişiler de 65 yaş aylığından yararlanamıyor.

GELİR SINIRI 484 LİRA
65 yaş aylığı alabilmek için üçüncü şart ise gelir. Gelir hesabında daha önceden hane içindeki herkesin gelirine bakılıyordu. Artık 65 yaş aylığı bağlanacak kişinin, sadece kendisi ile eşinin geliri dikkate alınıyor. Bu yıl itibarıyla kişi başına düşen aylık gelir 484 liranın altında olanlara aylık bağlanabiliyor. Başvuru kaymakamlıklardaki ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...