Tgrt Haber
17 Temmuz 2017 12:40

Naci Ağbal açıkladı: Yıl sonuna kadar vergi artışı yok

Maliye Bakanı Naci Ağbal ekonomide gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, yıl sonuna kadar vergi artışı yapılmayacağını söyledi.

Naci Ağbal açıkladı: Yıl sonuna kadar vergi artışı yok
naci ağbal,,vergi,

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Merkezi yönetim bütçesi Haziran'da 13.7 milyar TL açık verdi, ocak-haziran dönemi bütçe açığı 25.2 milyar lira oldu" dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2017 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında konuştu.

İşte Bakan Ağbal'ın açıklasında öne çıkan başlıklar:

Maliye politikası ile para politikası arasındaki uyuma daha çok dikkat ediyoruz. Yıl sonuna kadar özellikle gelir elde etme amacıyla herhangi bir vergi artışı yapmayacağız.

Vergiye uygulamalarında kolaylık sağlayacak önemli program önerilerimiz var. Gelir vergisi kurumlar vergisi kanunun süratle yasalaşması kanunu var. KDV Kanununun da yasalaşmasıyla ilgili önemli yasal düzenlemeyi yapıyoruz. Gelir vergisi kanunuyla ilgili sunum yaptık. Kanunun çalışmalarının daha da ilerletilmesi için çabalarımız var.

TFF, Gençlik Spor Bakanımız futbolcuların vergilendirilmesi için bir takım çalışmalar yapıyor. Biz genel anlamda spor camiasında mali sürdürebilirliğin olduğu düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Spor kulüplerinin kalıcı sürdürülebilir bir politika finans çerçevesi oluşturulmasını arzu ediyoruz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...