Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2017 19:11

Nobelli ekonomistten Bitcoin yorumu

Nobelli ekonomist Robert Shiller, Bitcoin ile ilgili olarak bağlantıların sadece ekonomik olmadığını, psikolojik olduğunu belirtti. Shiller, "Hayatınızdaki tüm birikimleri buna koymayın. Bununla biraz oynamak oyun gibi bir şey. Bu finansal piyasaları sürükleyen şeyin bir parçası. Bu bir keyif" dedi.

Nobelli ekonomistten Bitcoin yorumu
bitkoin,

Nobel ödüllü Yale Üniversitesi profesörü ekonomist Robert Shiller, birçok Bitcoin yatırımcısının eğlendiğini söyledi. 

 
Bloomberg TV'ye konuşan ekonomist Shiller, "Hayatınızdaki tüm birikimleri buna koymayın. Bununla biraz oynamak oyun gibi bir şey. Bu finansal piyasaları sürükleyen şeyin bir parçası. Bu bir keyif." ifadelerini kullandı. 
 
Bitcoin vadelileri bugün işlem görmeye başlarken, ilk günde vadelilerde açılış fiyatına kıyasla yüzde 26'lık artış kaydedildi. Bu durum devre kesicilerin ilk günden devreye girmesine yol açtı. 
 
Nobelli ekonomist Shiller, Bitcoin ile ilgili olarak bağlantıların sadece ekonomik olmadığını, psikolojik olduğunu belirtti. Shiller, "Bu durum akla borsa ve gayrimenkul piyasalarının çöküşü dahil olmak üzere finansal krizleri getiriyor" diye konuştu. 
 
BİR BAŞKA NOBELLİ STİGLİTZ DE UYARMIŞTI
 
Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz yaptığı açıklamada başta Bitcoin olmak üzere dijital para birimlerinin tehlikelerine işaret ederek, "Bitcoin’in bir anlamı yok, hemen yasaklanmalı" ifadelerini kullanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...