Tgrt Haber
02 Şubat 2017 15:25

Nüfuz edici bombalar terörle mücadelede kullanılıyor

Türkiye'nin ilk yerli Nüfuz Edici Bombası (NEB), güvenlik güçlerimiz tarafından terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılıyor.

Nüfuz edici bombalar terörle mücadelede kullanılıyor
bomba, nüfuz edici,

Türkiye'nin ilk yerli Nüfuz Edici Bombası (NEB), güvenlik güçlerimiz tarafından terörle mücadelede etkin bir şekilde kullanılıyor.Milli savunma sanayisinde yerli imkanlarla geliştirilen etkili mühimmatlardan biri de Nüfuz Edici Bomba (NEB). Nüfuz Edici Bomba (NEB), yer üstü ve yer altındaki hedeflere karşı kullanılmak üzere tasarlanan, Ardışık Delici Harp Başlığı teknolojisine sahip, Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliğini taşıyor. Teröristlerin korkulu rüyası olan bomba Türkiye'nin en büyük çukur imlalı harp başlığına sahip.

Yer altı ve yer üstü hedefler için kullanılabilen bomba, barajlar, köprüler, binalar veya endüstriyel tesisler gibi kritik noktaların imhası konusunda etkili.

Özellikler

Boy: 2600 mm

En Büyük Çap: 457.2 mm

Ağırlık: 870 kg

Patlayıcı Tipi Ön Delici : PBX-110

Ana Delici : PBX-109

Tapa Ön Delici : ONUR-1 MOD 4

Ana Delici: FMU-152 A/B

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 'Türkiye'de üretilen ilk beton delici mühimmat olan, Nüfuz Edici Bomba (NEB), terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...