Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2018 11:28

Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Haydar Yenigün oldu! Haydar Yenigün kimdir ne iş yapar?

Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Haydar Yenigün oluyor. Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün oldu. Peki Haydar Yenigün kimdir ne iş yapar nerelidir?

Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Haydar Yenigün oldu! Haydar Yenigün kimdir ne iş yapar?
haydar yenigün kimdir,haydar yenigün

Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Haydar Yenigün oluyor. Otomotiv Sanayii Derneği'nin yeni başkanı Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün oldu. Peki Haydar Yenigün kimdir ne iş yapar nerelidir? 2010’dan bu yana Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kudret Önen, görevi bugün yardımcısı Haydar Yenigün'e devreniyor. Otomotiv Sanayii Derneği 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugun İstanbul Fairmont Quasar İstanbul Oteli'nde yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı etkinlikte derneğin yeni başkanı belli ol uyor. Türkiye Gazetesi Otomotiv Editörü Ali Çelik'in edindiği bilgilere göre yeni başkan Haydar Yenigün oldu. Yenigün bugün görevi devralacak.

Haydar Yenigün kimdir?

1987'de Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni bitirdi. Aynı sene Ford Otosan’a katıldı. 1990'a kadar Kaynak Metod Mühendisi olarak görev yaptı. 1997 yılında Ford Motor Company ve Otosan A.Ş. arasında hisselerin eşitlenmesi ve ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından Kocaeli Fabrikası’nın kurulması aşamasında çeşitli görevler aldı. 1998 yılında Proje Liderliği görevini üstlendi. 1999 yılı sonunda Kocaeli Fabrikası Kaynak Alan Müdürü oldu. 2007-2012 döneminde Ford Otosan Kocaeli Fabrika Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 15 Şubat 2012’de Ford Otosan Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Yenigün, aynı zamanda Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği üyesi, Türkiye-ABD İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...