Tgrt Haber
06 Eylül 2018 22:04

Palamutun fiyatı 5 liraya geriledi

Karadeniz’de bu sezon palamut bolluğu yaşanıyor.

Palamutun fiyatı 5 liraya geriledi
palamut,fiyat

Bol miktarda avlanan palamutlar tezgâhları doldururken havaların çok sıcak olması satışları olumsuz yönde etkiliyor. Birkaç gün öncesine kadar tanesi 7.5-15 TL arasında satılan palamutların tanesi 5 TL’ye kadar gerilerken balıkçılar havanın soğumasını bekliyor.

 

Balıkçılardan Yakup Bektaşoğlu, bugünlerde özellikle palamut avının çok olduğuna dikkat çekerek sezon öncesi tahminlerin tuttuğunu söyledi. Bol miktarda avlanan palamutun havaların sıcak olması nedeniyle çok fazla rağbet görmediğini kaydeden Bektaşoğlu, fiyatlarında ilk günlere göre düştüğünü kaydetti. Bektaşoğlu, “Palamut coştu. İnanın bir hafta sonra denizden karaya balık atlayacak. Böyle bir bolluk var. Vatandaşın bundan faydalanması gerekir. Havalar sıcak olduğu için satışlarımız biraz durgun geçiyor. Normalde bu balığın alınması lazım. Fiyatlar bir hafta öncesine göre çok uygun. Fiyatlarımız 5 ile 7,5 TL arasında değişiyor. Bir daha ki haftaya  fiyatların daha da aşağı düşmesini bekliyoruz. Havaların sıcak olması vatandaşların balık almasını engelliyor” dedi.

Balıkçılardan Serdar Korkmaz da “40 yıldır balıkçılık sektöründe çalışıyorum. Eski yıllarda da su sezon olduğu gibi bol palamutlar gördük. Bu senede palamut bol olacak. Fiyatları da hemen düştü. Sıcaklar balık yeme arzusunu azaltıyor. Havalar daha da serin olsa satışlarımızın iki katı olacağını düşünüyorum. Palamut bol ve ucuz olduğu için vatandaşımız palamuta rağbet gösteriyor. Yetiştirme olan balıkları şuan bir kenara koyduk. Şuan palamut ve yavaş yavaş da istavrit çıkmaya başladı” diye konuştu.
 
Öte yandan Trabzon’da palamudun tanesi 5-7.5, istavritin kilosu 5 TL, Mezgit 10 TL, Çinakop ise 15 TL’den satılıyor. Bu fiyatların sezonun ilk gününe göre yüzde 30-40 oranında gerilediği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...